Ana SayfaHaberlerİki kez kaybettiği kupayı üçüncü finalinde kazandı

İki kez kaybettiği kupayı üçüncü finalinde kazandı

 

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında, Tottenham ile Liverpool İspanya’nın başkenti Madrid’deki Wanda Metropolitano Stadı'nda karşı karşıya geldi.

 

Başlama düdüğü öncesinde, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İspanyol futbolcu Jose Antonio Reyes için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

Liverpool henüz 26. saniyede penaltı kazandı. Penaltıyı gole çeviren Salah, Liverpool'u 1-0 öne geçirdi.

 

Salah, Şampiyonlar Ligi final maçları tarihinin en kısa süredeki ikinci golünü attı.

 

İlk yarıda bir kadın taraftarın sahaya girmesi üzerine oyun bir süreliğine durdu. Güvenlik tarafından dışarı çıkarılan kadının, 2014 Dünya Kupası finalinde sahaya giren Youtuber Vitaly Zdorovetskiy'nin sevgilisi olduğu iddia edildi.

 

Karşılaşmanın ilk yarısı Liverpool'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

İkinci 45. dakikada Tottenham baskısını artırsa da aradığı beraberlik golünü bulamadı.

 

Tottenham'ın baskısı gol getirmezken Liverpool 88. dakikada Divock Origi'yle farkı ikiye çıkardı.

 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, İki ingiliz ekibini karşı karşıya getiren finalde Şampiyonlar Ligi kupasına uzanan taraf Liverpool oldu.

 

Liverpool, 6. Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzesine götürdü ve bu kupayı en fazla kazanan kulüpler sıralamasında 3'üncülüğe yükseldi.

 

Liverpool, 1977, 1978, 1981, 1984 ve 2005 yıllarından sonra kulüp tarihindeki 6. Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazandı.

 

İngiliz takımı, Real Madrid (13) ve Milan'ın (7) ardından Şampiyonlar Ligi Kupası'nı en çok kazanan takımlar arasında 3. sıraya yükselirken, kupayı 5 kez kazanan Barcelona, Liverpool ile paylaştığı 3'üncülükten 4'üncülüğe indi.

 

Alman teknik direktör Jürgen Klopp, bu zamana kadar iki kez kaybettiği kupayı 3. finalinde kazandı.

 

2013'te Borussia Dortmund ve geçen yıl Liverpool ile oynadığı iki Şampiyonlar Ligi finalini kaybeden Alman teknik direktör Jürgen Klopp, 3. finalinde kupayı kazanmayı başardı.

 

Bu sezon İngiliz takımlarının üstünlük kurduğu Avrupa futbolunda, Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi şampiyonlarını karşı karşıya getirecek UEFA Süper Kupa maçı 14 Ağustos'ta Liverpool ile Chelsea arasında İstanbul'da oynanacak.

 

 

 

 

- Advertisment -