Ana SayfaHaberlerMağlubiyetle başladık

Mağlubiyetle başladık

Türkiye, ilk yarıda ofansta pek görünmese de kalesinde de gol pozisyonu çok vermedi. Fakat ikinci yarıda Hırvatlar Türkiye kalesine daha fazla yüklendi ve ciddi gol pozisyonları yakaladı. Fatih Terim'in ikinci yarıdaki ofansif oyuncu değişiklikleri oyuna pek yansımadı. Türkiye'nin çok şey beklediği futbolculardan Arda Turan günün kötü isimlerinden biriydi. Hırvatların iki topu da direkten döndü.

 

29'da Türkiye, maçın ilk net pozisyonu yakaladı. Ozan Tufan'ın kafa vuruşunu kaleci Subasic son anda çizgi üstünde tuttu. 31. dakikada maçın ilk sarı kartı Cenk Tosun'a çıktı.

 

41. dakikada Hırvatistan 1-0 öne geçti. Defanstan seken topta Luka Modric uzak mesafeden gelişine vurdu ve topu filelere gönderdi. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

 

İkinci yarıya Türkiye değişiklikle başladı. Oğuzhan'ın yerine Volkan Şen oyuna girdi. 52. dakikada Srna'nın yakın mesafeden kullandığı serbest vuruş direkten auta gitti. 63'te Arda Turan'ın yerine Burak Yılmaz, 69'da Cenk Tosun'un yerine de Emre Mor oyuna girdi. 73'te Perisic'in bir topu direkten döndü.

 

Stat: Parc des Princes

Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Cenk Tosun

Hırvatistan: Subasic, Srna, Corluka, Vida, Strinic, Modric, Badelj, Brozovic, Rakitic, Perisic, Mandzukic

- Advertisment -