Ana SayfaHaberlerMessi Arjantin Milli Takımı'na geri döndü

Messi Arjantin Milli Takımı’na geri döndü

 

Arjantin’in bu yıl Copa America’da Şili’ye finalde kaybettiği maçtan sonra bir daha milli takım için oynamama kararı alan Messi, mavi-beyazlı formayı tekrar giymeye hazırlanıyor. Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde 2 Eylül’de Uruguay, 7 Eylül’de de Venezuela ile karşılaşacak olan Arjantin’in kadrosunda olacak 29 yaşındaki oyuncu, bir basın bildirisi ile bu kararını duyurdu.

 

Arjantin futbolunda problemlerin olduğunu, kendisinin yeni bir sorun olmasını istemediğini belirten Messi “Bazı şeyleri çözmemiz lazım. Ben bunu sahada yapmayı tercih ediyorum. Geri dönmeyeceğimden neredeyse emindim ama ülkemi çok seviyorum. Takıma dönmemi isteyenlere teşekkür ederim” diyerek eylül ayında milli formasını giyeceğinin altını çizdi.

 

Arjantin ile toplamda 113 maça çıkan Messi, 55 golle ülke tarihinin en golcü oyuncusu konumunda. Arjantin Teknik Direktörü Edgardo Bauza’nın kendisini ikna etmek için uğraştığı Messi, 2007 Copa America, 2014 Dünya Kupası, 2015 Copa America ve 2016 Copa America finallerinden boynu bükük ayrılmıştı.

 

 

- Advertisment -