Ana SayfaHaberler'Oynatmak istemedi'

‘Oynatmak istemedi’

 

Fanatik Gazetesi’nden Mehmet Demirkol’un yazısının başlığı: Oynatmak istemediler.  Demirkol’a göre sarı-lacivertliler, tek bir planla sahaya çıktı ve neredeyse oyunun oynanmasını istemedi. Tosiç’in atılmasıyla birlikte başka bir sonuç ortaya çıktı, Beşiktaş’ın Talisca değişikliği ise golün yenilmesinde kilit rol oynadı.

 

“Fenerbahçe’nin büyük maçları rakibi durdurmak üzerine kurduğunu biliyoruz. Sahip oldukları tek plan bu. Dün bu başka bir seviyeye çıktı. Oyun oynanmasın istediler neredeyse. Temel plan, orta sahada sert ve sıkı markajla Beşiktaş’ın Quaresma’ya dönmesini engellemekti. Burada Ali Palabıyık’ın tavrı önemliydi. Maçın başında sarı kartla bu sertliğe karşı durabilirdi. Bunu tercih etmedi. Göstermediği sarı kartlar oyunun durma noktasına gelmesine yol açtı. Neredeyse oyun olmadı. Beşiktaş, Quaresma’ya dönemedi. Alışık oldukları akışkan oyuna giremediler bir türlü. Oyunun kuruluşununda Oğuzhan ve Talisca’yla topu çok ender buluşturabildiler. Oyun sürekli durdu ve üzerine konuşacak ya da analiz yapacak bir şey kalmadı. Burada Oğuzhan ve Talisca’nın oyunlarını sorgulamaları şart. Tabii hakemin de…”

 

Demirkol yazısını ise “Fenerbahçe bu oyunu büyük bir rakip dışında kimseye karşı kolay kolay oynayamaz. Daha güçlü bir oyuna ihtiyaç var. Zaten bunu Advocaat da biliyor” şeklinde bitirdi.

 

Meleke: Uçan Hollandalı

 

Hürriyet Gazetesi’nden Uğur Meleke yazısında Van Persie’yi öne çıkardı ve “Tosiç’e uçan tekme ondan… Tosiç kafasıyla itince yere uçan o… Lens’in asistine uçan ve golü yapan da o! 26 kişinin forma giydiği ama tek bir kişinin oynadığı bir maçtı dün geceki” diye yazdı:

 

“Tabii ki bu derbiyi, 43’teki kırmızı karttan bağımsız değerlendirmek imkansız. Hakem, zeki olmalı. Bir müsabakanın ilk 5-10 dakikasından o maçın hikayesini tahmin edebilmeli ve tansiyonu belirlemeli. Dün gece Ali Palabıyık önleyici hakemlik yapabilse, ilk çeyrekte iki doğru kart kullansa maç o raddeye gelmeyecekti muhtemelen. Van Persie’nin Tosiç’e yaptığı hareket net kırmızı kart. Karşıdaki yardımcı Serkan Olguncan pozisyonu görüyor, zira son adam Tosiç’in hizasında. Pozisyonu gördüğünü, mikrofonuna konuşmasından da anlıyoruz. Peki Olguncan pozisyonu görüp mikrofona konuştuysa ne söyledi Allah aşkına? Van Persie’nin tekme-tokat girişi nasıl çözülemedi? Şu kulaklık ağına acilen iki video hakemi de katmak gerek. Acilen”

 

Meleke’ye göre maçın yıldızı Fenerbahçe’den Alper Potuk’tu.

 

Dilmen: Van Persie de atılmalıydı

 

Sabah Gazetesi’nden Rıdvan Dilmen’e göre Van Persie de kırmızı kart görmeliydi: İki takım lehine de aleyhine de kararları var. Tosic'in pozisyonunda yardımcı net gördü. Van Persie ile ilgili bir sufle de verdi yan hakem. Biz neyin ne olduğunu devre arasında gördük. Hakem aynı anda durdurabilse, o görüntüye göre Van Persie kırmızı… Dolayısıyla durdurabilse Tosic atılmayacak. Şu hareketlerde bence ikisi de kırmızı olmalı.

 

Dilmen hakem için de “Bu maçın kahramanı olacakken kötüsü oldu Palabıyık. Hakimiyeti kuramadı, tak tak kartları başta verse olacaktı. Yürekli yönetti ama hata yaptı. Oyunun akışında yönetti ama durdurduğu pozisyonlarda kararları yanlıştı.” değerlendirmesini yaptı.

 

Tekin: Büyük gerginlik

 

Sabah’tan Metin Tekin’e göre de maçın en önemli oyuncusu Robin Van Persie’ydi, Oğuzhan da beklentileri karşılayamadı:

 

“Açıkçası öne çıkan ve fark yaratan bir oyuncu yoktu. Ama en önemli oyuncusu Robin van Persie diyebiliriz. Tosiç'e kırmızı kartı çıkarttı. Golün sahibi de kendisi oldu. Bu iki faktörle maçın en önemli ismi idi. En kötüsüne baktığmızda ise; ben Oğuzhan'dan açıkçası çok daha iyi bir perfonmans beklerdim. Çok kötü demesek de bekleneni veremeyen bir Oğuzhan vardı dün gece sahada”

 

Kaynak: Fanatik, Hürriyet, Sabah

- Advertisment -