Ana SayfaHaberlerSporRıdvan Dilmen’e göre Fatih Terim ve birçok futbol adamı başına geleni Erdoğan’dan...

Rıdvan Dilmen’e göre Fatih Terim ve birçok futbol adamı başına geleni Erdoğan’dan biliyor

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV’de yayımlanan % 100 Futbol programında futbol camiasındaki siyaset tartışmalarına dair ilginç açıklamalar yaptı. Fatih Terim’in kendisini milli takımdan gönderenin Cumhurbaşkanı olduğunu “zannettiğini” dile getiren Dilmen, Erdoğan’ın bu meselelerden uzak olduğunu söyledi:

“(…) Gelelim, ligin kaderini etkiliyor ya Cumhurbaşkanı, bugün 3 oyuncusu cezalı. Suç mu işledi Cumhurbaşkanı ‘Başakşehir’i kurdum, gurur duyuyorum’ dedi diye? Siz federasyon olarak, Ahmet bey (Ağaoğlu) ceza alır almaz bilemem ama, karar neyse alın artık. Fatih Terim şu anda Cumhurbaşkanı tarafından Milli Takım görevinden alındığını sanıyordur. İsterse arasın görüşelim veya ben de giderim yanına.”

“Bu kadar sorun varken…”

Dilmen’e göre ülkede bu kadar çok sorun varken Cumhurbaşkanı’nın futbolla da uğraştığını düşünmek yanlış:

“Cumhurbaşkanı ne yapmış, stat yapmış. Fenerbahçeli, herkes biliyor, kıyak yapmış dediler; altı senedir şampiyon olamıyor Fenerbahçe. Çok tehlikeli bir kutuplaşma yapmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız ne yaparsanız yapın karışmıyoruz dedi.

“Cumhurbaşkanımız, bu kadar sorun varken, ona şu ceza verilsin buna bu ceza verilsin mi diyecek Allah aşkına. Çok tehlikeli oyun oynanıyor. Ben boşuna konuşmuyorum. TFF’nin kurulları berbat. Birbirinin akrabası herkes, bu olmaz. Dönemine göre verilen cezalar değişiyor, bunlar çok yanlış.”

Beşiktaşlı Caner Erkin de cezasını Erdoğan’dan bilmiş

Rıdvan Dilmen Ocak ayında yine aynı programda, Beşiktaş’ın milli futbolcusu Caner Erkin’le arasında geçen diyaloğu canlı yayında anlatmıştı. Caner Erkin’in önceki sezonda aldığı altı maçlık cezasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla verildiğini düşündüğünü belirten Dilmen bu söylentileri sertçe eleştirmiş, Terim’i Milli Takım’ın başına getirilmesi kararının ardında Erdoğan’ın olduğu iddialarına da değinerek şöyle demişti:

“Caner Erkin’i severim, çok sohbetim olan bir kardeşimiz değildi. Bir gün beni aradı, altı maç ceza almış ya. ‘Cumhurbaşkanımız beni seviyor sanıyordum’ dedi. ‘Hayırdır bir şey mi oldu?’ dedim. ‘Altı maç ceza verilmesini Cumhurbaşkanımız istemiş’ dedi. ‘Oğlum saçmalama, senin ceza aldığından bile haberi yoktur’ dedim.

”Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir gün sohbet ederken, ‘Hangi Caner?’ dedi. ‘Ne olmuş ona?’ dedi. Artık Caner’e kim ne dediyse… Maçı seyrediyormuş da, bilmem neymiş de. Fatih Terim milli takıma geliyor, o istedi deniyor. Verilen veya verilmeyen cezaların sorumlusu TFF’dir.”

Rıdvan Dilmen ayrıca 27 Haziran akşamı yayımlanan programda Alanyaspor-Trabzonspor maçında çıkan olaylardan sonra konuk takıma ceza verilmemesi üzerinden Federasyon’u eleştirdi, yönetimin kararlar konusunda Cumhurbaşkanı’nın adının arkasına sığındığını ileri sürdü:

“TFF kayboldu, ışınlandılar, uzaya çıktılar. Tek demeç vermiyorlar. ‘Haftaya açıklanacakmış.’ Sırf böyle yapmalarının sebebi, Fatih Terim olayı gibi, hop gönderdiler, sonra ‘Beyefendi böyle istedi, gitti’ dediler. Bu olay da öyle, erteliyorlar erteliyorlar. Bu olay Pazartesi olmadı mı? Rapor nerede? Niye Hikmet Karaman’a ceza veriyorsun, Trabzonspor’a veremiyorsun? Kimden haber bekliyorsun? Sonra da diyecekler ki ‘Ne yapalım abi emir büyük yerden.’ Böyle yöneticilik olur mu ya? Siz inisiyatif kullanacaksınız, ‘Benim kararım kurulum bağımsızdır’ diyecek, kurulda bakacaklar, gerek varsa cezayı verecekler yoksa vermeyecekler.”

- Advertisment -