Ana SayfaHaberlerTaraftarla maç toplantısı

Taraftarla maç toplantısı

 

Türkiye bugün ülke nüfusunun yarısını barından Reykjavik'te kritik bir maça çıkacak. Euro 2016'daki performansıyla dikkat çeken İzlanda, Avrupa futbol Şampiyonası tarihinin en küçük ülkesiydi. 330 bin kişili nüfusa karşın Euro 2016'da çeyrek finale kadar çıktılar.

 

İzlanda bir Ada ülkesi. Nüfusu 330 bin. Yani bu sene İngiltere'de şampiyon olan Leicester kadar. Başkenti Reykjavík, ülke nüfusunun yarıdan fazlasını barındırıyor. Ülkedeki çim sahalar, mevsimden dolayı sadece 6 ay kullanılabiliyor. İzlanda'da teknik direktör Lagerback'ın emekli olmasından sonra bu göreve gelen Hallgrimsson da aslında bir diş hekimi. 32 yaşındaki kaleci Halldorsson ise bir sinema yönetmeni. 2012'de ülkesinin Eurovision'a katıldığı şarkının klibini çekmiş.

 

İzlanda, volkanik bir ada üzerine kurulu bir ülke. Gary Lineker'in de Euro 2016'daki İngiltere maçından sonra belirttiği gibi volkanik dağ sayısı profesyonel futbolcu sayısından fazla.

 

Teknik direktör Heimir Hallgrimsson bir dişçi ama artık randevu almıyor: Randevu almıyorum ama parmaklarımı meşgul tutmak için 1-2 özel müşterim var. Aslında çok iyi bir dişçiyim.

 

Teknik adam daha geçen hafta diş hastasına bakmış ve stada yakın olan muayenehanesinde dişini kaybeden bir futbolcuya yardımcı olmuş.

 

İzlanda'da teknik ekibin taraftarlarla arasında sıkı bir bağ var. 2012 yılında Faroe Adaları ile oynadıkları maçtan önce taraftar grubu Tolfan'ın uğradığı bir bara gitmişler ve buradaki taraftara kadroyu paylaşmışlar, taktikleri anlatmışlar. Bunu da gelenek haline getirmişler. Evinde oynadıkları tüm maçlar öncesinde barda bu toplantıları yapıyorlar. İlk etapta 15 kişiyle başlayan bu bilgilendirme toplantıları şimdilerde 400 kişiye ulaşmış. Hallgrimsson, Lars Lagerback'ın bu geleneğini sürdüreceğini söylüyor. Tecrübeli teknik adama göre bardan basına bilgi de sızmıyor.

 

İzlanda'nın kadrosundan İngiltere Premier Lig veya Championship'te oynayan 6 oyuncu var. O "Bizim oyuncularımız takım seçerken akıllı, zeki ve mantıklı davranırlar. Yedek kulübesinde oturacakları takıma gitmezler. Bizim de tavsiyemiz bu yönde" diyor.

 

- Advertisment -