Ana SayfaHaberlerSporTrabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek Türkiye Kupası'nda finale yükseldi

Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek Türkiye Kupası’nda finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. İlk maçı 2-1 kazanan Trabzonspor, rövanşta da kazanmayı bildi ve Sörloth ve Novak'ın attığı gollerle rakibini 3-1 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı. Bordo-mavililer, 23 yıl sonra Kadıköy'de kazanarak kötü serisini sona erdirdi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Trabzonspor, 3-1’lik skorla kazandı ve ilk maçı 2-1’lik skorla kazanan bordo mavililer, kupada finale yükselen taraf oldu.Trabzonspor, 6. dakikada Alexander Sörloth ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 42. dakikada Deniz Türüç ile skoru eşitledi. Trabzonspor’da Sörloth, 83. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Filip Novak, 90+4. dakikada maçın skorunu belirledi.

EMRE BELÖZOĞLU KIRMIZI GÖRDÜ

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu, 24. dakikada yedek kulübesinde kırmızı kart görerek hakem Cüneyt Çakır tarafından oyundan ihraç edildi.Trabzonspor’un kupa finalindeki rakibi Aytemiz Alanyaspor ile Fraport-TAV Antalyaspor arasındaki rövanş maçının ardından belli olacak. Bu eşlemede ilk maçı Alanyaspor, deplasmanda 1-0’lık skorla kazanmıştı.Kupa finali, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 6: Savunma arkasına atılan pasta topla buluşan Sörloth’un vuruşu savunmaya çarpıp ağlarla buluştu ve Trabzonspor öne geçti.

Dakika 24: Maça yedek kulübesinde başlayan Emre Belözoğlu, pozisyon esnasında Sörloth ile tartıştı. Hakeme üst üste itirazlarda bulunan Emre Belözoğlu, art arda 2 sarı kart görüp kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Dakika 42: Sol kanattan bindiren Hasan Ali Kaldırım, ceza sahasına ortaladı. Deniz Türüç, gelen ortaya gelişine vurarak skoru 1-1’e getirdi.

İKİNCİ YARI

Dakika 53: Ekuban ile girdiği verkaçın ardından ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sörloth etkili bir vuruş yapamayınca top auta çıktı.

Dakika 54: Mehmet Ekici’nin kullandığı ve tam köşeye giden serbest vuruşu kaleci Uğurcan kornere çeldi.Dakika 77: Sörloth’un kafa pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Ekuban’ın şutu direk dibinden dışarı çıktı.

Dakika 83: Ekuban’ın sol kanattan driplingle ceza sahasına taşıdığı ve ardından Sörloth’a bıraktığı topu, Norveçli oyuncu boş kaleye gönderdi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Süper Lig’deki Hes Kablo Kayserispor maçına göre Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Trabzonspor karşılaşmasına ilk 11’inde 4 değişiklikle çıktı.Sarı-lacivertlilerde teknik sorumlu Tahir Karapınar, Trabzonspor karşısında biri zorunlu dört değişikliğe gitti.Karapınar, ligdeki Kayserispor maçında kırmızı kart görerek Trabzonspor karşısında cezalı duruma düşen Ozan Tufan’ın yanı sıra Mehmet Ekici, Ferdi Kadıoğlu ve Mevlüt Erdinç’i kulübeye çekti.Tahir Karapınar, bu isimlerin yerine Kayserispor maçında sarı kart cezası nedeniyle oynamayan Hasan Ali Kaldırım ile Tolga Ciğerci, Miha Zajc ve Vedat Muric’e şans verdi.Fenerbahçe, Trabzonspor karşısına kalede Altay Bayındır ile çıkarken, savunma dörtlüsünde Nabil Dirar, Serdar Aziz, Simon Falette ve Hasan Ali Kaldırım yer aldı. Orta ikilide tercihini Luiz Gustavo ve Tolga Ciğerci’den yana kullanan sarı-lacivertliler, bu isimlerin önünde Miha Zajc’a şans tanıdı. Hücum kanatlarında Deniz Türüç ve Garry Rodrigues’e görev veren Fenerbahçe, forvette ise Vedat Muric’i tercih etti.

TRABZONSPOR’DA 2 DEĞİŞİKLİK

Karadeniz ekibinde, deplasmanda 3-1 kazanılan Göztepe maçına ilk 11’de başlayan Da Costa yedek kulübesinde yer alırken, kart cezalısı Guilherme ise kadroda bulunmadı.Bordo-mavili takımın teknik direktörü Hüseyin Çimşir, Da Costa’nın yerine Hosseini’ye, Guilherme’nin yerine de Ndiaye’ye forma verdi.Trabzonspor, karşılaşmaya, Uğurcan Çakır, Pereira, Hosseini, Campi, Novak, Ndiaye, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Sörloth ilk 11’i ile başladı.

HASAN ALİ YENİDEN KADORDA

Fenerbahçe’nin tecrübeli sol beki Hasan Ali Kaldırım, Trabzonspor karşısında formasına kavuştu.Bu sezon yaşadığı uzun süreli sakatlıklar dolayısıyla formasından uzak kalan ve pozisyonu itibarıyla alternatifi bulunmayan Hasan Ali, ligde son olarak Kayserispor karşısında sarı kart cezası nedeniyle forma giyememişti.Tecrübeli savunmacı, son olarak 14 Mart’ta deplasmandaki İttifak Holding Konyaspor maçında forma giymişti.

EKİCİ’NİN YERİNE ZAJC

Fenerbahçe’de teknik sorumlu Tahir Karapınar, Mehmet Ekici’nin yerine Miha Zajc’a şans tanıdı.Ligdeki Hes Kablo Kayserispor maçına Mehmet Ekici ile başlayan Karapınar, Trabzonspor karşısında ise Zajc’i ilk 11’de görevlendirdi.Zajc, Kayserispor maçında 72. dakikada oyuna girmiş ve etkili bir performans sergilemişti.

MURIC 11’DE

Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Vedat Muric, Trabzonspor karşısında ilk 11’de görevlendirildi.Yaşadığı hafif sakatlık nedeniyle ligde Kayserispor’a karşı riske edilmeyen ve sonradan oyuna dahil edilen Muric, Trabzonspor karşısında ilk 11’deki yerini aldı.Muric, Kayserispor maçında 64. dakikada oyuna girmiş ve 87. dakikada penaltıdan takımına beraberliği getiren golü kaydetmişti.

FENERBAHÇE’DE 2 EKSİK

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısına 2 futbolcusundan yoksun çıktı.Sarı-lacivertlilerde, Süper Lig’de oynanan Hes Kablo Kayserispor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Ozan Tufan ile dün fıtık ameliyatı edilen Max Kruse kadroda yer almadı.

EMRE BELÖZOĞLU KULÜBEDE

Fenerbahçe’de kaptan Emre Belözoğlu, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.Ligdeki Kayserispor maçında sonradan oyuna girerek maçın dönmesinde önemli rol oynayan 39 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor karşısında da ilk 11’de görev almadı.

- Advertisment -