Ana SayfaHaberlerTürkiye Kupası Galatasaray'ın oldu

Türkiye Kupası Galatasaray’ın oldu

 

Galatasaray Türkiye Kupası'nı üst üste üçüncü kez müzesine götürdü. Maçın tek golünü 31. dakikada Alman yıldız Lukas Podolski attı. 62. dakikada Fenerbahçe'den Ba'nın bir kafa vuruşu direkten döndü.

Galatasaray, Türkiye Kupası'nı alarak Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazandı. Fakat UEFA'dan ceza aldığından dolayı bu sene Avrupa'ya gidemeyecek ve cezasını tamamlayacak.

 

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'in son haftasındaki Kayserispor karşılaşmasına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

 

Hollandalı teknik adam, 6-0 kazanılan Kayserispor mücadelesinin ilk 11'ine göre savunmada iki değişikliğe gitti. Riekerink, savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu'nun yerine Semih Kaya'yı görevlendirirken, stoperde de Koray Günter'in yerine Jason Denayer'e şans verdi.

 

Galatasaray, Fenerbahçe derbisine Fernando Muslera, Semih Kaya, Jason Denayer, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ilk 11'i ile başladı. Sarı-kırmızılı ekipte Cenk Gönen, Bilal Kısa, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu ise yedek kulübesinde yer aldı.

 

Chedjou, 48 gün sonra kadroda

 

Sarı-kırmızılı ekibin deneyimli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, 48 gün sonra maç kadrosuna girdi. Son olarak Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, 9 Nisan'da yapılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında süre alan ancak sakatlanarak oyundan çıkan Kamerunlu oyuncu, daha sonraki 9 resmi müsabakada görev alamadı.

 

Fenerbahçe ile yapılan derbi maçın kadrosunda yer bulan Chedjou, mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

 

 

Finale özel koreografi

 

Türk futbolunun en önemli karşılaşmalarından olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için özel gösteri yapıldı.

 

Antalya Stadı'nda sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verilirken, seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov beğeni topladı.

 

Taraftarlar yarı yarıya

 

Antalya Stadı'nda yapılan final karşılaşmasında iki takım taraftarı da eşit sayıda yer aldı.

 

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Galatasaray taraftarları Antalya Stadı'nın kuzey tarafından, Fenerbahçe taraftarları ise güney tarafından tribünlere alındı.

 

Sarı-kırmızılılar kuzey ve doğu tribünlerinden, sarı-lacivertli taraftarlar ise batı ve güney tribünlerinden karşılaşmayı izledi.

 

Karşılıklı küfürler edildi

 

Antalya Stadı'nda yapılan maç öncesinde iki takım taraftarları da birbirleri aleyhine küfürlü tezahüratta bulundu.

 

Karşılaşmayı tribünlerden izleyen yaklaşık 30 bin taraftardan yarısı Galatasaraylı, diğer yarısı da Fenerbahçeli olarak stada alındı. Karşılaşma öncesi tribünlerden birbirlerine sözlü sataşmalarda bulunan taraftarlar, uzun süre karşılıklı küfürleşti.

 

Ayrıca, batı tribününde yer alan Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaraylı taraftarların bulunduğu kuzey tribününe maç öncesinde yabancı ve patlayıcı madde attı.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, son maça göre 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

 

Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Medicana Sivasspor maçındaki ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Sarı-lacivertlilerde, Medicana Sivasspor maçında ilk 11'inde oynayan Michal Kadlec, Ramazan Civelek, Diego Ribas ve Jose Fernandao'nun yerine Simon Kjaer, Volkan Şen, Luis Nani ile Robin van Persie oynadı.

 

Sarı-lacivertlilerde kalede Fabiano Ribeiro oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Pereira, ön liberoda Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmazken, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk'a şans verdi. Sarı-lacivertlilerde forvet arkası Luis Nani oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı.

 

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Ertuğrul Taşkıran, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Ozan Tufan, Diego Ribas, Lazar Markovic ve Jose Fernandao forma şansı bekledi.

 

Gökhan Gönül yedek

 

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, Galatasaray derbisine yedek kulübesinde başladı. Bu ayın sonunda sözleşmesi sona erecek ve henüz sarı-lacivertlilerle yeni kontrat imzalamayan Gökhan, teknik direktör Pereira tarafından derbiye yedekler arasında başlatıldı.

 

Gökhan'ın yedek kalacağı belli olduktan sonra sosyal medyada, tecrübeli futbolcunun Pereira'yla tartışma yaşadığı gündeme geldi. Bunun üzerine resmi Twitter adresinden açıklama yapan Gökhan, "İddia edildiği gibi hoca ile aramızda herhangi bir diyalog kesinlikle yaşanmadı. Yalan haber yapmaktan ne zaman vazgeçersiniz bilmiyorum ama gerçekten şeref ve haysiyet yoksunusunuz. Kaldı ki forma kimsenin tapulu malı değil, hoca kimi isterse onu oynatır." ifadelerini kullandı.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, bu sezon kupa maçlarında o mevkide Şener Özbayraklı'ya şans tanıdığını vurgulayarak, "Adil karar olması açısından final maçında da Şener'e görev verdim." dedi.

 

Alves kadroya giremedi

 

Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves, 18 kişilik kadroya giremedi.

 

Süper Lig'in son iki haftasında da maç kadrosuna dahil edilmeyen Portekizli oyuncu, Antalya'ya getirilmesine rağmen 18 kişilik kadroya alınmadı. Alves'in yerine Senegalli stoper Abdoulaye Ba ilk 11'de sahaya çıktı.

 

Pereira ayrıca, Antalya'ya getirdiği oyuncular içinde Alves'in yanı sıra tecrübeli futbolcu Raul Meireles ile genç oyuncular Erten Ersu, Anıl Demir, Karahan Yasir Subaşı, Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek ve Melih Okutan'ı da 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

 

Volkan Demirel yok

 

Fenerbahçe'nin kaptanı tecrübeli kaleci Volkan Demirel, sakatlığından dolayı kupa finalini kaçırdı.

 

Bel fıtığı ameliyatı edilen Volkan, Süper Lig'in son 2 haftasında da forma giyememişti. Sakatlığı bulunan Volkan'ın yerine kaleyi Brezilyalı file bekçisi Fabiano Ribeiro korudu.

 

Sarı-lacivertli takımda bu sezon fazla forma şansı bulamayan Mehmet Topuz da sakatlığından dolayı kadroda yer almadı.

 

Markovic 111 gün sonra kadroda

 

Fenerbahçe'nin Sırp kanat oyuncusu Lazar Markovic, sakatlığını atlatarak 111 gün sonra kadroya girdi.

 

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 5 Şubat'ta Antalyaspor'la oynadığı maçta sakatlanan Markovic, sezonun geri kalanında takımdan ayrı kalmıştı. Liverpool'dan kiralık olarak takımda bulunan Markovic, kupa finaline yetişerek yaklaşık 4 ay sonra 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -