Ana SayfaHaberlerTürkiye sonunu getiremedi

Türkiye sonunu getiremedi

 

24. dakikada Ömer Toprak rakibini ceza alanı içerisinde düşürdü. Ukrayna'da kazanılan penaltıyı Yarmolenko gole çevirdi. Ukrayna maçta 1-0 öne geçti. Bu golden iki dakika sonra fark ikiye çıktı. Kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Kravets'in vuruşu farkı ikiye çıkardı. İlk yarının son dakikasında Hakan Çalhanoğlu'nun köşe atışında Ozan Tufan'ın kafa vuruşu farkı 1'e indirdi. İlk yarı da 2-1 sona erdi. 

İkinci yarıya girerken Enes Ünal ve Hakan Balta çıktı. Tolga Ciğerci ve Kaan Ayhan oyuna dahil oldu. 70'te Cenk Tosun'un şutu direkten döndü. Cenk Tosun 80. dakikada ceza sahasında düşürüldü. Hakan Çalhanoğlu'nun penaltı vuruşu skoru 2-2'ye taşıdı. 

Türkiye bu beraberlikle puanını ikiye çıkardı. Gruptaki diğer maçlarda Hırvatistan Kosova'yı 6-0, İzlanda da Finlandiya'yı 3-2 yendi. İkinci maçlar sonunda Türkiye, 4'er puanlı Hırvatistan ve İzlanda'nın ardından grupta üçüncü sırada. Ay Yıldızlılar Pazar günü deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak. 

 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçının 11'ine göre 4 değişikliğe gitti.

 

Terim, Hırvatistan ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'ın yerine Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin ile Enes Ünal'a şans verdi.

 

Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Hakan Balta ve Caner Erkin dörtlüsünden oluşturdu.

 

Defansın önünde Ozan Tufan ve Mehmet Topal'ı oynatan Terim, kanatlarda Hakan Çalhanoğlu ve Emre Mor'a forma verdi. Milli takımı ileri ucunda ise Cenk Tosun ve Enes Ünal görev yaptı.

 

Ukrayna'da son maça göre 2 değişiklik

 

Konuk ekip Ukrayna da ise grupta son oynadığı İzlanda müsabakasına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.

 

İzlanda'ya karşı ilk 11'de görev yapan Yaroslav Rakitskiy ve Sergiy Sydorchuk'a şans vermeyen teknik direktör Andriy Sevchenko, bu futbolcuların yerine Artem Kravets ve Ivan Ordets'i sahaya sürdü.

 

Davutoğlu maçı takip etti

 

Eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribününde takip etti.

 

Tribünler tamamen doldu

 

Konya Büyükşehir Torku Arena'daki maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın tribünleri karşılaşma öncesi tamamen dolarken, stadı çevreleyen tribünler kırmızı-beyaz renklerle süslendi.

 

Stadın çatısına 45 Türk bayrağı asılırken, seyirciler için de koltuklara 42 bin bayrak bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerinde de 3 metre eninde 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı.

 

Yaklaşık 300 Ukraynalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını desteklemek için yerini aldı.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik