Ana SayfaManşetUEFA Süper Kupa finali de İstanbul’a verilmedi

UEFA Süper Kupa finali de İstanbul’a verilmedi

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan Porto’ya alınmasının ardından, Türkiye’ye jest olarak verilmesi beklenen Süper Kupa finali de İstanbul’a verilmedi. Chalsea ile Villareal arasında oynanacak olan mücadelenin Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta oynanacağı duyuruldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 29 Mayıs’ta Goal Türkiye’ye verdiği röportajda, “Bu sene UEFA Süper Kupası’na ve Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız” demişti.

Ancak UEFA, 11 Ağustos’ta oynanacak olan Süper Kupa mücadelesinin İstanbul’da değil, Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta oynanacağını açıkladı.

BBC’nin haberinde UEFA’nın, pandemi sebebiyle Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da değil Porto’da oynatılmasına karar vermesinden sonra Türkiye’ye jest yapmayı düşündüğü ancak sonra vazgeçtiği belirtildi.

11 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Süper Kupa maçı; Şampiyonlar Ligi’nin şampiyonu Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Villareal arasında oynanacak.

- Advertisment -