Ana SayfaHaberler“Umarım önümüzdeki 15-20 yıl onu konuşuruz, onu yazarız”

“Umarım önümüzdeki 15-20 yıl onu konuşuruz, onu yazarız”

Dün (20 Şubat) oynanan Fenerbahçe-Hatayspor maçında sahaya ilk 11’de çıkan 16 yaşındaki Arda Güler yalnız futboluyla değil tavırlarıyla da Fenerbahçe seyircisinin sempatisini kazandı. Uğur Meleke Hürriyet’teki “Göz alıcı bir sadelik: Arda Güler” başlıklı yazısında (21 Şubat) Arda Güler’in futbolunu, ahlakını ve tavırlarını değerlendirdi.

Uğur Meleke’nin, yazısında Arda Güler’e ayırdığı bölüm şöyle:

(…) Beni ikinci ve esas mutlu eden detaysa üç genç oyuncunun, Selimcan, Çağtay ve Arda’nın uzun süre sahada olmalarıydı. Selimcan ve Çağtay iyi oynadılar, umut verdiler. Arda içinse ayrı bir parantez açmak lazım: Gösterişsiz bir ışıltısı var genç adamın. Göz alıcı bir sadelik. Faul yaptığı rakibini yerden kaldırıyor. Kendisine faul yapıldığında hemen kalkıp atışı kullanma derdinde. Haksız kazanç peşinde değil. İlk penaltı vuruşu öncesi tüm tribünler onun ismini haykırırken mahcubiyetle yere bakışını da sevdim, gol sonrası Serdar Dursun’u ilk kutlayan olmak için koşturmasını da. Dört gün sonra 17 yaşına giriyormuş genç adam. Umarım önümüzdeki 15-20 yıl onu konuşuruz, onu yazarız. Sadece iyi futbolcu değil, aynı zamanda ahlaklı bir birey, iyi bir vatandaş olarak da faydalı olur Dünya’ya.

Nazar değmesin sana

Arda’yı dün öne çıkaran unsurlardan biri de sorumluluktan kaçmamasıydı. İlk devrede 11 kez ikili mücadele kazanmış. Kendisine 4 faul yapılmış, 4 de başarılı çalım denemesi olmuş. Topu her ayağına aldığında dripling deniyor. Ürkmüyor, cüret ediyor her şeye. Nazar değmesin sana genç adam.

- Advertisment -