Ana SayfaHaberler'Van Persie'nin jübile maçına döndü'

‘Van Persie’nin jübile maçına döndü’

 

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol ’Fenerbahçe’yi analiz etmek için sezona, kadroya bakmak gerekiyor. İki penaltı büyük amatörlük. Bu sevyede oyuncuların böyle amatörlükler yapması kabul edilebilir değil. 4-0’dan sonra ben çıkan sonuçtan memnunum. Fenerbahçe’nin ve Van Persie’nin gol atmasına sevindim. Ama bu ciddi bir müsabakayken bir anda Van Persie’nin jübile merasimine döndü. Şenliğe döndü. Bu iyi gibi duran ama kötü bir şey aslında. Ben Fenerbahçe penceresinden bakıyorum. Gösteri yok ki burada bir ‘savaş’ var. Sonuna kadar mücadele edip galip gelmek asıldır. Amatörle başladı. Şenlikle bitti” dedi.

 

Demirkol, Fanatik’teki yazısında ise “Fenerbahçe’nin tarihte kötü sezonları ve kadroları oldu. Ancak bu kadar topla ilişkisi zayıf, düşük kaliteli, dengesiz bir oyuncu grubunu hatırlamıyorum. Birer birer belki hiçbirine hayır demezsiniz, ancak birlikte bir takım olmaları futbol tarihinin en büyük mühendislik hatalarından biri. Tabii bu, düne özgü değil, zaten bilinen bir gerçek. Dünkü ekstra sorun öncelikle korkunç amatörlüktü.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Spor yazarı yazısını şöyle tamamladı: Peki “Advocaat ne yapabilirdi? Van Persie yerine Emenike mi? Belki. Peki Advocaat’ın iki yıldır ilk kez bu kadar uzun süre antrenmanlara katılıp evine, Old Trafford’a giderken, onu yedek kulübesinde genç Ramazan ve Caner’in arasında oturtmak kolay mı? Hayır. Hiç değil. Bu baştan yanlış bir kadronun, baştan yanlış bir hocayla hazırlanıp, hiç de gelmek istemeyen bir teknik direktörle başladığı bir sezonun öyküsü. Bu maça özgü değil.  Normal! Maalesef çok çok normal”

 

Dilmen: Acı olan skor değil durum

 

Sabah Gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen de “4-0'dan 4-1'e gelen prestij golünü tüm Manchesterliler alkışladı. Maç 0-0'ken atılsaalkışlarlar mıydı acaba? İşte bu da acı.

90 dakikayı Manchester United sıfır, Fenerbahçe tek sarı kartla bitirdi; bu da acı… Yani sıfır reaksiyon. Rakip de kartlık faul yapmamış, Fenerbahçe kartlık faul yapmadığı gibi itiraz da etmemiş. Yani isyan da yok… Bu da başka bir acı” diye yazdı.

 

Dilmen “ Fenerbahçe'nin bundan sonra yapacağı tek şey kafasını havaya kaldırmak. Daha sezon başı, grupta da iddian var ama kolay mı gözüküyor? Hayır! Zor gözüküyor. Fenerbahçe'nin belki şampiyon olacak ya da Avrupa'da başarılı olacak kadrosu yok ama Fenerbahçe bu kadar kötü takım değil. Şener'in, Hasan Ali'nin, Topal'ın, Souza'nın, Van Persie'nin, Emenike'nin aklınıza kim gelirse gelsin hepsinin beyinlerini yıkayıp bir şokla (adını siz koyun bu teknik direktör değişikliği anlamında değil) sol göğüslerindeki amblemin anlamını Türkçe ve İngilizce olarak okumalarında fayda var. Hem teknik heyetin hem de oyuncuların.
Yoksa Manchester United'a ne ilk ne de son kez yenilecektir Fenerbahçe. Ama bu Manchester'e karşı (4 tane de atsa) 48 dakika boyunca bitmiş bir oyun oynamak acı.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Meleke: Penaltı gibi penaltı saçmalığı

 

Hürriyet Gazetesi’nden Uğur Meleke de “İİki gecede aleyhimize 4 penaltı düdüğü çalındı Avrupa’da. Bence kararlar doğru. Ama penaltıları doğru analiz etmek gerek. Çünkü ülke futbolunun önemli problemlerinden birine işaret ediyor ikisi” diye başladı yazısına.

 

Meleke’ye göre sorun Advocaat’ta değil Aziz Yıldırım’da: Geçen sezon Fenerbahçe’nin sağ beki Gökhan, sol beki Caner, on numarası Nani, santraforu Fernandao idi. Onların yedekleri bugünkü Fenerbahçe’nin asları. Aziz Yıldırım son 28 ayda 4 teknik adamla çalıştı. 25 oyuncu gönderip 25 oyuncu transfer etti. Dünyada hiçbir büyük takım böyle bşr değişim rüzgarına direnemez, ayakta kalamaz.”

- Advertisment -