Ana SayfaHaberlerStand-up'çının “Atatürk’lü Halk TV reklamları” esprisi sosyal medyayı böldü: “İfade özgürlüğü” vs....

Stand-up’çının “Atatürk’lü Halk TV reklamları” esprisi sosyal medyayı böldü: “İfade özgürlüğü” vs. “Hesap vereceksin”

Stand-upçı Emre Can Çalışkan’ın Halk TV’deki Atatürk resimli veya imzalı ürün reklamlarını eleştirdiği esprilerinde, Halk TV’de Atatürk imzalı bir samuray kılıcının reklamını anlattığı kısımda onuncu yıl marşı çaldırarak, Atatürk’ün yaygın kullanılan ses kaydındaki “Türk Milleti çalışkandır. Türk Milleti zekidir” sözlerini tekrarlaması sosyal medyada tartışma yarattı. Sosyal medya kullanıcıları arasında konuyu yorumlayanlar; Çalışkan’ın sözlerini mizah ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu söyleyenler ile Atatürk’e hakaret ettiğini iddia ederek “hesap vereceksin” diyenler olarak ikiye bölündü.

Çalışkan, “Halk TV’de her şey Atatürk’le ilgili. Tamam Atatürk’ü hepimiz seviyoruz da Atatürk’lü çay tabağı satmak… Bu sevginin neresine denk geliyor. Atatürk’lü su bidonu, halı…. Hangi Türk gencinin Atatürk imzalı bir samuray kılıcına ihtiyacı olabilir ki adamlar bunu satıyor” diyerek Halk TV’deki samuray kılıcının reklamını anlattı.

“Size aşağı yukarı bir Halk TV cosplay yapacağım” diyen Çalışkan, Onuncu Yıl Marşı’nın girişini çaldırarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaygın olarak kullanılan ses kaydına benzeterek “Türk Milleti çalışkandır. Türk Milleti zekidir” sözlerini tekrarladı.

Gösterinin kesiti, bir sosyal medya hesabının Çalışkan’a eleştirel paylaşımıyla yayıldı.

Çalışkan’ın gösterisindeki Halk TV reklamlarıyla ilgili bu bölüm sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.

Bir kısım sosyal medya kullanıcısı Çalışkan’ın Halk TV reklamlarıyla ilgili eleştirilerini başarılı bir mizah olarak değerlendirirken, bir kısım sosyal medya kullanıcısı ise Atatürk’ün ses kaydının taklidini Atatürk’e hakaret olarak değerlendirerek, Atatürk’ün önemini hatırlatan paylaşımlar yaptı.

Çalışkan’a destek veren bazı mesajlar:

“Kutsallaştırma üzerinden ticaret yapanı eleştiriyorlar. Atatürk izlese eğlenirdi”

Çalışkan’ı eleştiren mesajlar:

“Atama kurban ol sen” “Gölgesi geri gelse yeter” Hangisine küfredeceğimi şaşırdım

- Advertisment -