Ana SayfaHaberlerStandart saldırı: Bahçeli’yi eleştirdi, darp edildi

Standart saldırı: Bahçeli’yi eleştirdi, darp edildi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran 18 Mart’taki MHP Kongresi’nde Devlet Bahçeli’nin konuşmasını eleştirmişti. Cevap dün geldi, Başaran Esenboğa Havalimanında darp edildi.

“Devlet Bey, müsamere tadında şiir dinletisi sundu. Gelişine vesile olanlardan biri olarak vebali her geçen gün bir bıçak gibi batıyor sineme…”

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 18 Mart 2021’deki büyük kongrede yaptığı konuşmayı bu sözlerle eleştirmiş, MHP’liler bunun üzerine Başaran’ı hedef alan ağır ifadeler kullanmışlardı.

İkinci perde, böyle durumlarda artık standart hale gelen “eleştireni zorla susturma” hamlesiyle açıldı: Dün (12 Nisan) Almanya’ya gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’na gelen Başaran burada fiziki saldırıya uğradı. Başaran, saldırıdan sonra “’Beni öldürmeyen şey daha güçlü yapar.’ Susturmak için öldüreceksiniz. Hodri meydan!” tweetini attı.

Başaran’a saldırı, ülkücü camia içinde tepkiyle karşılandı. Eski MHP milletvekili Atilla Kaya sosyal medya hesabından “Saldırdığınız bir ülkücü değil, bizatihi ‘Ülkücülük’tür” dedi. Kendisi de eski bir Ülkü Ocakları başkanı olan Kaya, “Suat Başaran’a saldırmakla ülkücülük arasında bağ kurmayı denemek, kurtluk değil -olsa olsa- çakallıktır!” dedi.

Suat Başaran Ülkü Ocakları Genel Başkanlığının yanı sıra Avrupa Türk Federasyonları Genel Başkan Yardımcılığı ve  MHP Genel Sekreter Yardımcılığı gibi görevlerde de bulunmuştu.

- Advertisment -