Ana SayfaHaberlerStoltenberg’e göre Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya hızlı üyeliği gerçekleşecek

Stoltenberg’e göre Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya hızlı üyeliği gerçekleşecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün (19 Mayıs) öğleden sonra resmi ziyaret çerçevesinde bulunduğu Danimarka’da yaptığı açıklamada Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya hızlı üyeliğinden emin olduğunu söyledi.

Stoltenberg, “NATO’da anlaşmazlık olması yeni değil, sorunlar çözülür. Türk yetkililerle diyalog halindeyiz. Türkiye gibi önemli bir müttefikimiz güvenlik endişelerini dile getirdiğinde bu konuda harekete geçmemiz gerekiyor. Türkiye’nin endişelerini gidermeliyiz” dedi.  NATO Genel Sekreteri, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleriye ilgili sürecin ise kısa sürede tamamlanmasını planladıklarını söyledi. Stoltenberg, “NATO’ya katılma süreçleri hızlı olmalı” dedi, İsveç ve Finlandiya’nın hızla NATO’ya kabul edilmesine duyduğu güveni şu sözlerle dile getirdi:

“Şimdi tarihi kararlar alınıyor. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmak için başvuru yapmasını memnuniyetle karşılıyorum. Hem İsveç’in hem de Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda hızlı bir karara varacağımızdan eminim. Üye olduklarında AB nüfusunun yüzde 96’sı bir NATO ülkesinde yaşıyor olacak.”

- Advertisment -