Ana SayfaDış Haber"Şu anda kimin Avrupa Birliği'ne gireceğine kaçakçılar karar veriyor ve bu değişmeli"

“Şu anda kimin Avrupa Birliği’ne gireceğine kaçakçılar karar veriyor ve bu değişmeli”

Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Fransa, Yunanistan, İtalya, Portekiz, Slovenya ve İspanya liderleri düzensiz göçe karşı Cuma günü Malta’da toplandı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: "Şu anda kimin Avrupa Birliği'ne gireceğine kaçakçılar karar veriyor ve bu değişmeli."

Liderler, toplantının ardından AB’nin Tunus’la yaptığı ve Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gerçekleşen düzensiz göçü önlemeyi amaçlayan göç anlaşmasının nihayete erdirilmesi çağrısında bulundu.

Zirvenin sonunda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AB ülkelerinin 27 ülkeden oluşan bloğa kimin gireceğini “kendi şartlarıyla” belirlemesi gerektiğini söyledi:

“Şu anda kimin Avrupa Birliği’ne gireceğine kaçakçılar karar veriyor ve bu değişmeli.”

Miçotakis, AB üyelerinin sığınma hakkı olmayan kişilerin ülkelerine geri gönderilmesine odaklanması ve aynı zamanda onlara yasal göç yolları sağlaması gerektiğini belirtti.

Son günlerde Kuzey Afrika’dan geçmeye çalışan göçmenlere yönelik muamelenin sertleştiği dikkat çekiyor.

Akdeniz’de göçmen kurtarma operasyonlarına katılan bir arama ve kurtarma ekibi, Libya sahil güvenliğine ait bir geminin, Cuma günü Libya kıyısı yakınlarında yaklaşık 50 göçmeni taşıyan küçük bir bota kasten çarptığını iddia ediliyor.

- Advertisment -