Ana SayfaHaberler“Şubat ayı içerisinde 6 genel başkan bir araya gelecek ve güçlendirilmiş parlamenter...

“Şubat ayı içerisinde 6 genel başkan bir araya gelecek ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş belgesini imzalayacağız”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Bizim yaptığımız çağrı tuttu. Bize yağmur gibi belge yağmaya başladı”, “Umarım önümüzdeki süreç içerisinde çıkar kamuoyuna TÜİK Başkanı bir açıklama yapar”, “Sayın Gül keşke daha önce istifa edebilseydi", "Şubat ayı içerisinde büyük bir olasılıkla 6 genel başkan bir araya gelecek ve biz bu belgeyi imzalayacağız. Büyük fotoğrafı da o zaman vereceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope TV’de Ruşen Çakır’ın sorularını cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalardan öne çıkan satırlar şu şekilde oldu:

“Bürokrasiden bize yağmur gibi belge yağıyor”

“Bizim yaptığımız çağrı tuttu. Bize yağmur gibi belge yağmaya başladı. Biz bu belgeleri tabii hemen kamuoyuyla paylaşmıyoruz.”

“Araştırmamız gerekiyor, ek belgeler var mı yok mu diye. Ben aslında o çağrıda bürokratların direnmelerinin devlet için ne kadar önemli olduğunu ifade etmeye çalıştım. Bizim milletvekillerimiz önümüzdeki süreçte bu belgeleri parça parça kamuoyuyla paylaşacak. Belki bazılarını TBMM Genel Kurulu’na taşıyacağız, tutanaklara da geçmeli bunlar.”

“Umarım TÜİK Başkanı çıkar açıklama yapar”

“TÜİK Başkanı, ‘Ben kul hakkı yemem’ dedi. ‘Sayın Erdoğan’ın talimatıyla ifade ediyorum, kul hakkı yenmesine izin vermem’ deseydi görevde kalabilirdi. Kendi özgür iradesiyle kul hakkı yemeyeceğini söyleyerek sıkıntıyı dile getirdi ve ondan sonra görevine son verildi. TÜİK Başkanı’nı “Kul hakkı yemem ben” diyen noktaya kim nasıl getirdi? Asıl üzerinde durulması gereken nokta o.”

“Adım gibi eminim, TÜİK’in kapısına kilit vurulması talimatını veren Saray. TÜİK Başkanı’nın onu yapması, eminim onun vicdanında fırtınalar yaratmıştır. Kendi internet sitesinde TÜİK’in kapılarının açık olduğunun ifade edilmesine rağmen böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldık.”

“Enflasyon rakamlarını düşük göstermek ne demektir? Memura, emekliye, işçiye daha az aylık ödenmesi demektir. Bunun çok ağır vebali vardır aslında. İnsanları eziyorsunuz siz yanlış bilgi vererek. Umarım önümüzdeki süreç içerisinde çıkar kamuoyuna TÜİK Başkanı bir açıklama yapar. Saraydaki zat ne kadar güçlü hissederse etsin, bu toplumun bir vicdanı var.”

“Sayın Gül keşke daha önce istifa edebilseydi”

“Sayın Gül’ün Adalet Bakanlığı sürecine baktığımızda diğer bakanlar gibi tavrı yoktu. Daha sakin, sağduyulu, olaylara daha soğukkanlı bakan bir profil çiziyordu.”

“İstifasının arkasında hangi gerekçelerin yattığını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz ama benim bunu dillendirmem çok doğru olmaz. Görünen tablo şu; otoriterlik eğilimleri giderek artan bir yönetim var o yönetimin, güçlendirilmesine yönelik adımlar atılabilir bu süreçte. Kimi getirirse getirsinler, en yukarıdakiler neler yaparlarsa yapsın, biz bu ülkeyi gerçekten değiştireceğiz demokratik yollarla. Halkın sağduyusuna güveniyorum.”

“Sayın Gül keşke daha önce istifa edebilseydi. Yargıtay süreci var, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın önce Yargıtay üyeliğine, arkasından AYM üyeliğine seçilmesi hukuk tarihimizin kara bir sayfasıdır. Böyle bir sayfayı Adalet Bakanı’nın yaşamaması gerekirdi. “Ben Adalet Bakanıyım, böyle bir rezaleti ben görmek istemiyorum” diyebilmeliydi. O zaman çok daha fazla büyürdü. O zaman biz anlardık ki, Adalet Bakanı gerçekten de vicdan sahibi bir bakan, gerçekten de adaleti savunan bir bakan.”

“Devletin içinde ciddi bir çürüme var. Kişinin ‘Ben devletim’ diye ortaya çıkması, devlet dediğimiz kurumda liyakati bitirir. Var olan devleti çürütüyorsunuz.”

6 lider ne zaman birlikte fotoğraf verecek?

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi 6 parti, 6 lider seslendiriyor. Ama bu ne demek? Bunun ne demek olduğunu 6 lider bir araya gelip kamuoyu ile paylaşmamız lazım. Bunun için ön çalışmalar yapıldı. 6 genel başkan yardımcısı görevlendirildi ve uzun bir çalışma yaptılar. O çalışmadan sonra bir metin ortaya çıktı. Metin genel başkanlara sunuldu, onlar yetkili organlarında görüştüler, son şekli verildi metne, tekrar toplanıldı. Şubat ayı içerisinde büyük bir olasılıkla 6 genel başkan bir araya gelecek ve biz bu belgeyi imzalayacağız. O fotoğrafı da o zaman vereceğiz.”  

Programın tamamını izlemek için:

- Advertisment -