Ana SayfaHaberler“Suç örgütleri yılan gibidir, aynı çuvala girerseniz...”

“Suç örgütleri yılan gibidir, aynı çuvala girerseniz…”

Kabine toplantısından sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın Suriye komutanlarından Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İsrail için “Bunların cibilliyetinde bu var. Bunlar ancak kan emmekle doyar” dedi. İsim vermeden Sedat Peker konusunda konuştu: “Ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan haysiyet fukarası kişilikler var. Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan isim vermeden Sedat Peker konusunda mesajlar verdi.

Erdoğan’ın sözleri şöyleydi:

“Millete vaat edecek hiçbir şeyi olmayanlar, ülkenin vaktini ve enerjisini kısır çekişmelere, suni gündemlere, proje aktörlere yönlendirme çabası içindedirler. Bu sinsi çırpınışların amacı, salgın sürecini geride bıraktığımızda hiç olmadığımız kadar yakınlaştığımızı göreceğimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin önünü kesmektir.”

“En büyük üzüntümüz, ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan, küçülen haysiyet fukarası kişiliklerin olduğunu görmektir.”

“Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz.”

“Cibilliyetlerinde var, kan emmekle doyarlar”

Erdoğan, İsrail ile ilgili de sert mesajlar verdi:

“Sınırları hala belirsiz olan İsrail devleti, Siyonist hayaller peşinde koşan siyasetçilerin ve insanlığa karşı suç işlemeyi  mübah sayan radikallerin elinde bir terör aygıtına dönüşmüştür. Fanatik Yahudiler 1995’deki barış görüşmeleri sırasında Filistinlilere taviz vermekle suçladıkları kendi başbakanlarını sahi öldürmekten çekinmeyecek kadar işi ileri götürmüşlerdir. “Evet, bir Yahudi Başbakan ismini vermeyeceğim bana öyle demişti. Generalliğimde ne zamanki Filistinlileri öldürüyorduk, bana en büyük zevki o veriyordu demişti.  Bunu ziyaretimde Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı şahsıma söylüyor.  Bunların cibilliyetinde bu var. Bunlar ancak kan emmekle doyar. Bunlar zaten terörden gelmişler. Hepsi. Terör içinde yetişmişler. Şu anki de öyle.” (Netanyahu).

“Ya bunlar yavruları öldürecek kadar katil. Yavru, yavru. 5-6 yaşındaki yavruları öldürecek kadar, kadınları yerlerde süründürerek öldürecek kadar, yaşlı insanları öldürecek kadar katil. Bunların eşi benzeri yok.” 

“İsrail Ramazan bayramını hepimize zehir etmiştir. Gazze’yi insafsızca bombalayan işte bu terör devleti İsrail’dir. İsrail kendini savunan Filistinlilerin direnişlerini zulmüne bahane etmekten de geri durmuyor. İsrail’in katlettiği onlarca masum çocuğu, onlarca masum sivili görmezden gelenler Tel Aviv’e atılan füzeleri öne sürerek insanlığın vicdanını gölgelemeye çalışmaktadır. Kaç tane roket atmış? Attıkları roketlerle yok olan nedir, bir de bunu açıklayın ya. Ama siz orantısız güç kullanıyorsunuz.”

Biden’a sitem, Avusturya’ya soykırım suçlaması

“Evet, bugün Biden’ın ciddi bir İsrail’e silah onayıyla ilgili imzasını gördük. Çok çok önemli 800 bin silah onaylamış. Lafa geldiğinde silahsızlanma şu bu. Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldı. Şimdi de ciddi manada orantısız şekilde Gazze’ye saldıran ve yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeye bizi mecbur ettiniz. Çünkü biz bu konularda çok fazla duramayız. “

“Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum. Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalışıyor.”

PKK komutanlarından Sofi Nurettin öldürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın Suriye genel sorumlusu Sofi Nurettin kod isimli teröristin Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

“Pek çok kanlı eylemin faili olan bu terörist, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının da sorumlusudur. Gara Operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesi talimatını verenlerden biri yine bu teröristtir. Etkisiz hale getirilen Sofi Nurettin’in durumu, PKK/KCK ile PYD/YPG’nin aynı örgüt olduğu gerçeğini inkarı mümkün olmayacak şekilde ortaya koymuştur.”

Esnafa 3 bin ve 5 bin liralık hibeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa iki grup halinde destek sağlanacağını, birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı:

“Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.”

- Advertisment -