Ana SayfaHaberlerSuikast iddiaları: Soylu, “Bu FETÖ taktiği” dedi, başsavcılık soruşturma başlattı

Suikast iddiaları: Soylu, “Bu FETÖ taktiği” dedi, başsavcılık soruşturma başlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “siyasi suikast” iddiaları hakkındaki tartışma devam ederken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu, “Herhangi bir istihbarat yok” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “siyasi cinayet” iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Soylu, emniyet ve istihbaratta konuyla ilgili bir bilgi olmadığını söyledi. Soylu, “İçişleri bakanıyım, sordum; böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı, yok. Bu bir FETÖ taktiğidir” dedi.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialara ilişkin resen soruşturma başlattı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek soruşturma için bir başsavcı vekilinin görevlendirildiği öğrenildi.

“Suikast iddiaları” nasıl başlamıştı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 ay önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de uğradığı saldırının ardından Meclis’te yaptığı konuşmada “Bunlar daha iyi günleriniz, başınıza daha neler gelecek neler” demişti.

Erdoğan ayrıca geçen hafta (7 Ekim) “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamayı Mersin’de gazetecilere değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler kaygım var. Erdoğan gitmemek için her şeyi yapacaktır” açıklaması kamuoyunda “siyasi suikast” tartışmalarını başlatmıştı.

Aydın: “Bizim de aldığımız duyumlar var”

Kılıçdaroğlu’nun ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “Bizim de aldığımız suikast duyumları var. Eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır, ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur” demişti.

Bahçeli: “Bir şey biliyor da söylemiyorsan adam değilsin”

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün (12 Ekim) Meclis’te yaptığı grup toplantısı konuşmasında Kılıçdaroğlu’na “Korku edebiyatını bırak, siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç, bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin” diyerek seslenmişti.

Altun: Faili meçhuller hangi dönemin ürünüydü?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada suikast iddialarını dile getiren muhalefeti suçlamıştı:

“Muhalefet partilerinin kimi temsilcileri ardı ardına, ülkemizde ‘siyasi cinayetler’ olacağı iddialarını gündeme getirmektedir. Ülkemizde korku iklimi oluşturmayı amaçlayan bu tür iddiaları gündeme getirenleri, ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşmaya davet ediyoruz. Sorumsuz bir şekilde gündeme getirilmeye başlanan bu yalanlar üzerinden milletimizin devlete olan güveni hedef alınmaktadır. Bu iddiaların temel amacı, ülkemizin milli birlik ve beraberliğini zedelemek ve toplumsal huzurumuzu bozmaktır. Eski Türkiye’nin bakiyesi bu mesnetsiz iddiaları gündeme getirenlere hatırlatmak istiyorum, faili meçhuller hangi dönemin ürünüydü? Faili meçhulleri ülkemizin gündeminden çıkaran Sayın Cumhurbaşkanımızdır.”

Özkan: “Bundan sonra olabilecek her türlü siyasi suikasttan Kılıçdaroğlu sorumlu”

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da Meclis’te düzenlediği basın toplantısında “Biz, bundan sonra olacaklardan, olabilecek her türlü siyasi suikasttan, cinayetten, müştereken, müteselsilen CHP’nin terörün siyasi uzantılarıyla gizli ittifak içerisinde olan Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sorumlu olduğuna inanıyoruz. Kılıçdaroğlu sorumluluktan kurtulmak istiyorsa bugün derhal Cumhuriyet başsavcılıklarına giderek bu iddialarını belgelendirmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

Çelik: “Kılıçdaroğlu’nun Sn. Cumhurbaşkanımızı hedef göstermesi sorumsuzluktur “

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise önceki gün şunları söylemişti:

“CHP Genel Başkanının ‘belli kişileri öldürmek’ten ve ‘siyasi cinayetler’den bahsederek Sn. Cumhurbaşkanımızı hedef göstermesi ahlaki olmayan bir tavırdır ve sorumsuzluktur. Karanlık dönemlerde planlı kurguların parçası olan bu yaklaşımın tekrar edilmesi asla kabul edilemez. Ülkemize yönelik istikrarsızlaştırma siyaseti güden böylesi bir hareket, sadece Türkiye düşmanlarının beşinci kol faaliyetlerine hizmet eder.”

- Advertisment -