Ana SayfaHaberlerSüleymancıların lideri hakkında açıklamalar yapan eski AK Parti milletvekili Denizolgun: “Bir bakan...

Süleymancıların lideri hakkında açıklamalar yapan eski AK Parti milletvekili Denizolgun: “Bir bakan yardımcısının koruması beni tehdit etti”

Süleymancıların kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu, AK Parti kurucusu ve eski milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun’un oğlu olan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, adını vermediği ama fotoğrafını yayınladığı “bir bakan yardımcısının koruma ekibinden” olduğunu iddia ettiği bir kişinin kendisini ‘Cemaat yazılarından çok rahatsız, ona göre’ diye tehdit ettiğini öne sürdü. Denizolgun, bir süredir Süleymancılar Cemaati’nin lideri olan 44 yaşındaki kuzeni Alihan Kuriş’in seçimlerde muhalefete desteği ve AK Parti karşıtlığı hakkında açıklamalar yapıyordu.

Süleymancılar cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın büyük torunu, 27. Dönem AK Parti Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, X hesabından yaptığı bir paylaşımla, bir bakan yardımcısının koruma ekibinden birisinin kendisini tehdit ettiğini söyledi:

“İsmini vermek istemediğim bir bakanlığımızın, yine ismini vermek istemediğim bir bakan yardımcımızın koruma ekibinden biri; bakanlığın içinde; görüşmem bittikten sonra; ‘Cemaat, yazılarından çok rahatsız, ona göre’ diyerek ve parmak sallayarak tehdit etmiştir.”

“Kurişiilik; Dünyanın en büyük kötülük merkezi haline gelmiş olup, tarihte gelmiş, geçmiş en büyük suç ve terör örgütlerin en başındaki yapıdır. Bakanlıklarımız, Tüm Bürokrasi ve Tüm Yargının içerisine sızan, çok tehlikeli bir yapı haline gelmiştir.”

“Aşağıda; ilgili kişinin resmi bulunmaktadır. Başta Cumhurbaşkanlığımızın; İstihbarat ve Emniyet Teşkilatlarımızın, Tüm Bakanlıklarımızın, Tüm Başsavcılarımızın ve Tüm Dünya Kamuoyunun, Tüm İnsanlığın; Saygı ve Selamlarımla Bilgilerine arz ederim.”

Denizolgun, kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği görevlinin fotoğrafını paylaştı. 

Fatih Süleyman Denizolgun bir süredir Süleymancılar Cemaati’nin lideri Alihan Kuriş hakkında açıklamalar yapıyordu.

Süleyman Hilmi Tunahan tarafından kurulan cemaatin başına, Tunahan’ın ölümünden sonra damadı ve AP milletvekili Kemal Kaçar geçmişti.

Kaçar’ın ardından ise, Tunahan’ın kızının oğlu olan Ahmet Arif Denizolgun cemaatin lideri oldu.

Denizolgun, Mesut Yılmaz döneminde ANAP’tan siyasete girmişti.

Ahmet Arif Denizolgun’un kardeşi Mehmet Beyazıt Denizolgun ise AK Parti kurucuları arasında yer almış, ardından milletvekilliği yapmıştı.

Ahmet Arif Denizolgun’un 2016’daki ölümünün ardından yerine, kızkardeşinin oğlu olan 37 yaşındaki Alihan Kuriş geçti. 

Kuriş, kendilerine Süleymancılar diyen cemaat içinde Emirül Müminin Alihan Kureyşi olarak anılıyor. Kureyşi adıyla, Alihan Kuriş’in, Hz. Muhammed’in mensub olduğu Kureyş kabilesinden yani seyit olduğu iddia ediliyor.

Cemaat uzun süredir AK Parti’ye destek vermiyor. Merkez sağ partilere destek veren cemaatin, İYİ Parti ve CHP’ye destek verdiği iddia ediliyor.

Süleymancılar cemaati özellikle Antalya’nın Alanya ilçesinde güçlü olarak biliniyor.

- Advertisment -