Ana SayfaHaberlerSultanahmet Meydanı’nda Filistin’e destek eylemi. Bülent Yıldırım: “Neden Ceyhan Boru Hattı’ndan İsrail...

Sultanahmet Meydanı’nda Filistin’e destek eylemi. Bülent Yıldırım: “Neden Ceyhan Boru Hattı’ndan İsrail uçaklarına yakıt gidiyor? Azerbaycan bu yanlıştan dönmeli”

İHH'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Filistin için düzenlediği yürüyüşte on binlerce kişi Beyazıt’tan Sultanahmet’e yürüdü. İHH Başkanı Bülent Yıldırım: “Buradan Azerbaycan’a da çağrı yapıyoruz. Neden Ceyhan Boru Hattı’ndan İsrail uçaklarına yakıt gidiyor? Şu ana kadar 1 milyon varilden fazla yakıt gitti. Azerbaycan bu yanlıştan dönmeli.”

İstanbul’daki yürüyüş saat 14.00’te Beyazıt Meydanı’ndan başladı. Katılımcılar, Beyazıt Meydanı’ndan Sultanahmet Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda katılımcılar Ayasofya Camii’ne ulaştı.

Eylemde konuşan İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım şunları söyledi:

 “Amerika ve İsrail, önce Müslümanları Gazze’den çıkarmayı, sonra da Türkiye’yi bölmeyi hedefliyor. Amerika’da işgal edilmiş bir ülkedir. ABD’yi Siyonistler yönetiyor. ABD halkı yürüyün. Yönetimlerinizi Siyonistlerden temizleyin. Biz bu mücadeleyi hem Filistin için hem de kendi ülkemiz için veriyoruz.”

“Gazze’ye günde 700 ila 1000 TIR arasında insani yardımın girmesi gerekiyor. Ancak şu ana kadar günde ortalama yalnızca 40 TIR’lık insani yardım girdi. Mısır, Refah Sınır Kapısı’nı açmalı. Mısır kapıları açmıyor.”

“Buradan Azerbaycan’a da çağrı yapıyoruz. Neden Ceyhan Boru Hattı’ndan İsrail uçaklarına yakıt gidiyor? Şu ana kadar 1 milyon varilden fazla yakıt gitti. Azerbaycan bu yanlıştan dönmeli.”

- Advertisment -