Ana SayfaHaberlerSümela’da Meryem Ana ayini 10. kez yapıldı. Patrik Barholomeos: “Sümela için izin...

Sümela’da Meryem Ana ayini 10. kez yapıldı. Patrik Barholomeos: “Sümela için izin veren makamlara dünya Ortodoks müminleri adına teşekkür etmek isteriz”

Hristiyanlar tarafından ‘Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü’ olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos’ta düzenlenen ayin bu yıl 10. kez Trabzon’daki Sümela Manastırı’nda yapıldı. Ayinin ‘Trabzon’un fethi ile aynı güne denk geldiği’, ‘Lozan’ın delinmesi anlamını taşıdığı’, ‘Pontus hayallerinin sonucu yapıldığını’ iddia eden YRP, İYİ Parti ve Zafer Partililerin ayini engelleme çabası ise sonuçsuz kaldı. Ayine çok sayıda misafir ve turistle birlikte Trabzonsporlu futbolcular Anastasios Bakasetas ve Dimitrios Kourbelis de katıldı. Dün Katolik Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret eden Patrik Barholomeos, Sümela'da ayin için izin veren makamlara teşekkür etti.

Yaklaşık 350 kişinin katıldığı ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

Ayine katılanların çok büyük bölümünü Yunanistan’dan gelenler oluştururken Rusya, Gürcistan ve Türkiye’den de katılımcıların olduğu görüldü.

Sümela’da bu yıl 10. kez düzenlenen ayine Trabzonsporlu futbolcular Anastasios Bakasetas ve Dimitrios Kourbelis de katıldı.

Her yıl Trabzon’daki Sümela Manastırı’nda düzenlenen Meryem Ana Yortusu, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partili siyasiler tarafından hedef gösterilmiş, ayinin iptal edilmesi istenmişti.

Patrik Barholomeos’tan teşekkür

Ayin için dün Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik Santa Maria Kilisesi’ni ziyaret etmiş ve burada yaptığı konuşmada “Sümela için izin veren makamlara dünya Ortodoks müminleri adına teşekkür etmek isteriz” demişti.

Öte yandan, 1961’den beri 26 Ekim’de kutlanan Trabzon’un fethi, geçen sene tarihin değiştirilmesi ile 15 Ağustos’a alınmıştı.

Trabzon’da bugün Trabzon’un Fethi kutlamaları da Valilik, belediye ve kaymakamlıklar tarafından organize edilen etkinlik ile kutlandı.

- Advertisment -