Ana SayfaHaberlerSüper Lig'de 'en uzun' sezonun şampiyonu Beşiktaş

Süper Lig’de ‘en uzun’ sezonun şampiyonu Beşiktaş

Koronavirüs pandemisi sebebiyle 21 takımla oynanan Süper Lig tarihinin "en uzun" sezonun galibi avaraj farkı ile Beşiktaş oldu. Üç büyüklerin şampiyonluk iddiası ile girdiği son hafta maçlarında Fenerbahçe'nin 2-1'lik Kayserispor, Galatasaray'ın da 3-1'lik Yeni Malatyaspor galibiyetleri şampiyonluğa yetmedi. Göztepe'yi 2-1 mağlup eden Beşiktaş, bu sonuç ile birlikte Süper Lig'deki 16. şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunun şampiyonu, Göztepe’yi deplasmanda 2-1 mağlup eden Beşiktaş oldu. Beşiktaş böylece, Süper Lig’deki 16. şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek

Sezonu ilk sırada birinci bitiren Beşiktaş gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Siyah-beyazlıların direkt gruplara kalması için Manchester City’nin Şampiyonlar Ligi’ni kazanması ya da Chelsea’nin Premier Lig’de ilk 4’te yer alması gerekiyor.

Sergen Yalçın’dan bir ilk

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, bu şampiyonluk ile birlikte Türkiye’de hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyon olan ilk Türk oldu.

Galatasaray ve Fenerbahçe’ye galibiyet yetmedi

Ligin son haftasına aynı puanda girmesine rağmen, avaraj farkını aşamayan Galatasaray ise Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup etmesine rağmen ikinci oldu.Kayserispor’u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe ise sezonu üçüncü olarak tamamladı.

- Advertisment -