Ana SayfaHaberlerSüper Lig’e oligark geliyor: Göztepe, Abramovich’e satılıyor

Süper Lig’e oligark geliyor: Göztepe, Abramovich’e satılıyor

İngiltere’nin Rus oligarklara uyguladığı yaptırımların ardından Chelsea’yi satışa çıkaran Roman Abramovich yeni limanını buldu. Rus oligark, İzmir’in köklü kulüplerinden Göztepe’yi satın alıyor. Abramovich’in sarı kırmızılı ekibe 100 milyon dolarlık yatırım yapacağı iddia ediliyor.

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Göztepe’nin ismi bir süredir Rus iş insanı Roman Abramovich ile birlikte anılıyordu. The Telegraph’ta yayımlanan bir makalede, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından sahibi olduğu Chelsea’yi satışa çıkaran Abramovich’e Göztepe’yi satın alması yönünde tavsiyede dahi bulunulmuştu. Bu iddia ve tavsiyenin ardından Göztepe Spor Kulübü’nün Başkanı Mehmet Sepil 21 Mart 2022’de görevinden istifa etmişti.

D Smart’ın ulaştığı bilgiye göre söylentiler doğrulandı. Abramovich, İzmir ekibini satın aldı. Cuma gününe kadar resmî açıklama yapılması bekleniyor.

https://twitter.com/spor_smart/status/1511310871993241602

100 milyon dolarlık yatırım

Futbol ekonomisi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Ceyhun Kuburlu, sosyal medya hesabında konuyu şöyle yorumladı:

“Abramovich, Chelsea’ye 2 milyar Euro yatırdı. Göztepe’ye de ilk etapta hisse satışlarıyla 100 milyon Euro’luk yatırım yapacaktır. Değişen spor yasası diğer kulüplerin de yatırımcı çekeceğine bir işaret. UEFA’nın da Finansal Fair Play’i kaldırması bir şans.”

Göztepe Başkanvekili yalanladı

Öte yandan, Rus milyarder Abramovich’in kulübü almak için girişimlerini hızlandırdığı yönündeki iddiaları, Göztepe Başkanvekili Talat Papatya tarafından yalanladı. Papatya, Ege’de Son Söz’e “Bu konuda her zaman söylediğimizi tekrarlamak istiyorum. Böyle bir şey yok. Göztepe’yi Abramovich’in alacağını biz de medyadan okuyoruz. Hiç alakası yok” açıklamasında bulundu.

- Advertisment -