Ana SayfaHaberler“Süper Vali” Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Tokat Belediye Başkanı oldu: Yazıcıoğlu’nun vali olarak...

“Süper Vali” Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Tokat Belediye Başkanı oldu: Yazıcıoğlu’nun vali olarak görev yaptığı ilk yer

Tokat Belediyesi’ni MHP’nin adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yüzde 54,9 oy oranıyla kazandı. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, görev yaptığı yerlerde halkla olan ilişkisi ve çalışmalarından dolayı “Süper Vali” olarak anılan 2003’te Denizli Valisi’yken vefat eden Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babasının 1984-1989 yılları arasında vali olarak ilk görev yaptığı yer olan Tokat’ta ilkokula başlamıştı. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, sonuçların netleşmesi üzerine Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda konuştu: “Babam, arkamdaki vilayet binasında hizmet etme şansı buldu. Bana da tam karşısında Tokat Belediyesi'nde hizmet etme şansı verildi.”

Denizli Valisi olarak görev yaparken 2003’te hayatını kaybeden “Süper Vali” Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP’den Tokat Belediye Başkanı seçildi.

2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi yine Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP arasında yarışın olduğu Tokat’ta belediye AK Parti’den MHP’ye geçmiş oldu. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yüzde 54,9’la seçimi önde kapattı.

42 yaşındaki Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, aynı zamanda babasının 1984-1989 yılları arasında vali olarak görev yaptığı ilk yer olan Tokat’ta ilkokula başlamıştı.

Seçim sonuçlarının netleşmesi üzerine Tokat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda destekçilerine konuşan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Babama arkamda görmüş olduğunuz hükümet binasında valilik nasip oldu. Şu arkamızda vilayet binasında hizmet etme şansı buldu. Şimdi bana da tam karşısında Tokat Belediyesi’nde hizmet etme şansı verdi” dedi.

İş insanı olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Recep Yazıcıoğlu Düşünce, Girişim ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığını yaptı.

- Advertisment -