Ana SayfaHaberlerGündemSuriye’de Amerikan güçleri Türk SİHA’sını düşürdü mü? WSJ’ye konuşan Amerikalı yetkili doğruladı,...

Suriye’de Amerikan güçleri Türk SİHA’sını düşürdü mü? WSJ’ye konuşan Amerikalı yetkili doğruladı, MSB yalanladı

Wall Street Journal’a konuşan bir Amerikalı yetkili bir ABD jet savaş uçağının Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir Türk İHA'sını düşürdüğünü söyledi. ABD'li yetkili gazeteye “bunun bir Türk İHA'sı olduğunun farkında olduklarını” söyledi. Milli Savunma Bakanlığı ise TSK’ya ait SİHA’nın düşürüldüğü iddiasını yalanlandı. Middle East Institute direktörü Charles Lister, düşen Türk SİHA'sının fotoğrafını paylaşıp "ABD'li bir yetkiliye doğrulattım" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Pazar günü meydana gelen terör saldırısının ardından Irak ve Suriye’deki PKK/YPG oluşumları meşru hedeftir” açıklamasının ardından TSK, SİHA’lar aracılığı ile Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyine hava saldırıları başlatmıştı.

Sosyal medyada dolaşan videoda Suriye’nin Rojava bölgesindeki Tel Emir kasabasında bir Türk SİHA’sının düşürüldüğü iddia edilmişti Bir başka iddia ise SİHA’nın Suriye’deki ABD üssünden fırlatılan bir füze ile hedef alındığıydı.

https://twitter.com/huseyinyeni8/status/1709861921120272868

Amerikan WSJ’ye  konuşan bir Amerikalı resmi yetkili, bir ABD jet savaş uçağının, Suriye’nin kuzeydoğusundaki ABD kuvvetlerine tehdit olarak görülmesinin ardından Suriye’de bir Türk İHA’sını düşürdüğünü söyledi. ABD’li yetkili bunun bir Türk İHA’sı olduğunun farkında olduklarını söyledi

MSB, Türk SİHA’sı düşürüldü iddialarını yalanladı

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, görüntülerde iddia edildiği gibi bir Türk SİHA’sının düşürüldüğünü yalanladı.

- Advertisment -