Ana SayfaHaberler“Suudi Arabistan, Çin'e petrol satışlarında Dolar yerine Yuan kullanmayı kabul etmeyi düşünüyor”

“Suudi Arabistan, Çin’e petrol satışlarında Dolar yerine Yuan kullanmayı kabul etmeyi düşünüyor”

Wall Street Journal, Suudi Arabistan’ın ‘Washington'la olan mutsuzluğu’ arttıkça Riyad ve Pekin arasındaki görüşmelerin hızlandığını, Riyad yönetiminin Çin’e petrol satışlarında Dolar yerine Yuan kullanmaya sıcak baktığını yazdı. WSJ geçtiğimiz hafta da Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prenslerinin, Biden’ın Ukrayna kriziyle ilgili görüşme talebini kabul etmediklerini iddia etmişti.

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinde bugün (15 Mart) Summer Said ve Stephen Kalin imzasıyla yayınlanan haberde Suudi Arabistan’ın Çin’e yaptığı petrol satışlarının bir kısmını yuan cinsinden fiyatlandırmak için Pekin ile aktif olarak görüşme halinde bulunduğu iddia edildi.

Haberde, Suudi Arabistan’ın bu tutumunun, Riyad yönetimi ile Washington’un son dönemde aralarının açılması sebebiyle meydana geldiği ifade edildi.

“Boris Johnson, Suudi Arabistan’dan Rusya’yı kınamasını isteyecek”

İngiltere Başbakanı Boris Johson’ın sözcüsü, bugün (15 Mart) yaptığı açıklamada Johnson’ın bu hafta Suudi Arabistan ile yapacağı görüşmede Riyad yönetiminden Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınamasını isteyeceğini söylemişti.

Biden’ın görüşme talebini reddettikleri iddia edilmişti

Yine Wall Street Journal gazetesinde 9 Mart günü yayınlanan bir başka haberde Beyaz Saray’ın Joe Biden ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensleri arasında Ukrayna’ya uluslararası destek ve benzin fiyatlarının artışının önlenmesi konusunda görüşme ayarlamaya çalıştığı ancak başaramadıkları iddia edilmişti.  

Haberde ayrıca her iki veliaht prensin de Biden ile görüşmeyi reddettikten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştüğü belirtilmişti.

- Advertisment -