Ana SayfaDış HaberSuudi Arabistan, “ılımlı İslam” konferansı düzenliyor

Suudi Arabistan, “ılımlı İslam” konferansı düzenliyor

Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve İrşad Bakanlığı, 13-14 Ağustos tarihleri ​​arasında Mekke şehrinde ‘Dünyadaki Diyanet, Fetva Kurumları ve Şeyhlikler İle İletişim’ başlıklı İslami bir konferans düzenleyecek.

Kral Selman bin Abdulaziz’in onayıyla düzenlenecek olan konferansa müftüler, İslami dernek ve şeyhlik başkanları, çok sayıda uluslararası üniversiteden akademisyenler de dahil olmak üzere 85 ülkeyi temsil eden 150 alim ve müftü katılacak.

İki gün sürecek konferans kapsamında, ılımlılık, radikalizm, terörizm, hoşgörü ve halklar arasında bir arada yaşama konuları 7 çalışma oturumunda tartışılacak.

Konferans, “dünyadaki diyanet, fetva kurumları ve şeyhlikler arasındaki iletişim ve bütünleşme bağlarını güçlendirmeyi, ılımlılık ve itidal ilkelerini gerçekleştirmeyi, halklar arasında hoşgörü ve bir arada yaşama değerlerini yaygınlaştırmayı, Kur’an-ı Kerim ve Peygamber’in Sünneti’ne bağlı kalmanın, İslam ve Müslümanlara hizmet etmenin, Müslümanlar arasında İslam birliğini teşvik etmenin, radikal fikirlerle mücadele etmenin ve toplumları ateizmden korumanın gerekliliğini” vurgulamayı amaçlıyor. (Şarkül Avsat)

- Advertisment -