Ana SayfaHaberlerDünyaSuudi Arabistan’da muhalif tweet’leri beğenmenin cezası 34 yıl hapis, iki çocuk annesi...

Suudi Arabistan’da muhalif tweet’leri beğenmenin cezası 34 yıl hapis, iki çocuk annesi terör mahkemesinde yargılandı

İngiltere’deki Leeds Üniversitesi’nde doktora yapan 34 yaşındaki Salma al-Shebab ülkesine geçici bir süre için döndüğünde gözaltına alındı ve Twitter’dan muhalif hesapları takip ettiği, paylaştığı için terör mahkemesinde yargılandı. İki çocuk annesi toplam 34 yıl hapis cezası aldı.

İngiltere’de doktora yapan ve Twitter’da 2 bin 597 takipçisi olan Salma al-Shebab, geçici bir süreyle geldiği ülkesi Suudi Arabistan’da tutuklandı. Terör mahkemesinde yargılanan iki çocuk annesinin suçu Twitter hesabını aktif bir şekilde kullanmak, muhalif hesapları takip etmek, Suudi Arabistan yönetimini eleştiren tweet’leri paylaşmak.

Salma al-Shebab, ilk derece mahkemesinde ulusal güvenliği tehlikeye atmak ve kamu düzenini bozmak suçundan üç yıl hapis cezası almıştı. Cezanın az olduğu gerekçesiyle üst derece mahkemesine yapılan itiraz sonucunda ceza 34 yıl hapis cezasına çevrildi. İki çocuk annesinin muhalifleri RT’lemesi ülkedeki düzeni tehlikeye sokan insanlara destek vermek olarak değerlendirildi.

Shebab, Leeds Üniversitesi’nde doktora yapan bir diş hijyeni uzmanı, tıp eğitmeni. Aynı zamanda Prenses Nourah bint Abdulrahman Üniversitesi’nde öğretim görevlisi. Nuh ve Adem adında iki erkek çocuğu var.

- Advertisment -