Ana SayfaHaberlerSuudi Arabistan’dan “alkol mağazası” açılımı: Şimdilik yalnızca Dışişleri’nden diplomatlara verilen ‘temiz kodu’yla

Suudi Arabistan’dan “alkol mağazası” açılımı: Şimdilik yalnızca Dışişleri’nden diplomatlara verilen ‘temiz kodu’yla

Suudi Arabistan, Müslüman olmayan diplomatlara hizmet verecek bir “alkol mağazası” açıyor. Müslüman olmayan diplomatlar, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın vereceği ‘temiz kodu’yla aylık kotalara riayet ederek alkol mağazasının müşterisi olabilecek. Yalnızca kayıtlı müşterilere hizmet verecek olan mağazadan ülkede yaşayan diğer yabancıların faydalanıp faydalanmayacağı henüz kesinlik kazanmadı.

Reuters; Suudi Arabistan’ın, ülkenin başkenti Riyad’da yalnızca Müslüman olmayan diplomatlara hizmet vermek üzere alkollü içecek satışı yapan bir dükkan açacağını duyurdu.

Habere göre; müşteriler, bu mağazaya mobil bir uygulama üzerinden kayıt yaptırarak Dışişleri Bakanlığı’ndan bir ‘temiz kodu’ alacak ve alkol satışı için belirlenen aylık kotalara riayet edecek.

Şimdilik sadece Müslüman olmayan diplomatların faydalanacağı şekilde planlanan alkol mağazasının ülkede yaşayan diğer yabancılara da hizmet verip vermeyeceği henüz kesinlik kazanmış değil.

Mağazanın, gelecek haftalarda Riyad’da büyükelçilik ve konsoloslukların bulunduğu diplomatik bölgede açılması bekleniyor.

Alkol kara borsada

Ülkede alkollü içecek tüketmek yüzlerce kez kırbaçlanmaktan, sınır dışı, para cezası ve hapis cezasına kadar bir dizi yöntemle cezalandırılıyor. Bu şartlar altında alkole erişim ya ‘diplomatik posta’ yoluyla ya da kara borsa üzerinden mümkün oluyor.

- Advertisment -