Ana SayfaHaberlerTahran’da “İsrail ajanları” tedirginliği: “Hamaney artık kimseye güvenmiyor”

Tahran’da “İsrail ajanları” tedirginliği: “Hamaney artık kimseye güvenmiyor”

Reuters’a konuşan İranlı yetkililer, İran dini lideri Hamaney’in, Tahran’da “İsrail sızması” tehlikesinden endişelendiğini söyledi. İranlı üst düzey bir yetkili, Hizbullah lideri Nasrallah’ın öldürülmesi sonrası hem Tahran’da hem Hizbullah tarafında birbirlerine karşı güvensizliklerin başladığını söyledi. Başka bir İranlı kaynak, “Hamaney artık kimseye güvenmiyor” dedi. İranlı üst düzey bir yetkili de Hamaney’in, öldürülmesinden günler önce Nasrallah’a “Lübnan’ı terk et, İran’a gel” çağrısı yaptığını söyledi.

Reuters’in İranlı kaynaklara dayandırdığı habere göre; İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in Tahran’daki üst düzey hükümet kademelerine sızmasından endişe ediyor.

İranlı üst düzey bir yetkili, Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından İran’ın kendi saflarında olası sızmalarla ilgili incelemelere başladığını söyledi.

“Hamaney, artık kimseye güvenmiyor”

Yetkili, Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından hem Tahran ile Hizbullah arasında hem de Hizbullah’ın kendi içinde de güvensizlikler başladığını iddia etti.

Başka bir İranlı kaynak ise Hamaney’in “artık kimseye güvenmediğini” söyledi.

“Hamaney, Nasrallah’a ‘İran’a gel’ dedi”

İranlı başka bir üst düzey bir yetkili ise, Hamaney’in, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürülmesinden günler önce Lübnan’dan ayrılması için onu uyardığını açıkladı.

İranlı üst düzey ismin aktardığına göre; Hamaney, 17 Eylül’de Lübnan’da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patladığı saldırının ardından İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Abbas Nilforuşan’ı Nasrallah’ın yanına gönderdi ve Nilforuşan aracılığıyla Nasrallah’a Lübnan’dan ayrılarak İran’a gelmesini istediğini iletti. Hamaney’in Nasrallah’a, İsrail’in kendisini öldürmeyi planladığına ve Hizbullah içinde İsrail ajanları olduğuna dair istihbarat raporları bulunduğunu ilettiğini belirten İranlı yetkili; Nasrallah’ın sığınağı İsrail bombalarıyla vurulduğu sırada Nilforuşan’ın da Nasrallah’ın yanında bulunduğunu ve saldırı sırasında onun da öldürüldüğünü söyledi.

- Advertisment -