Ana SayfaHaberlerDünya“Takım değişsin, yerine vatansever gençleri koyalım, onlar marşı söylesin”

“Takım değişsin, yerine vatansever gençleri koyalım, onlar marşı söylesin”

İran Milli Takımı’nın dün oynanan İngiltere maçı öncesinde İran Milli Marşı’nı söylememesi üzerine İran’daki rejim destekçileri tepki gösterdi. Henüz resmi bir hükümet yetkilisi açıklama yapmadı ama bazı muhafazakar milletvekilleri ve gazeteciler İran Milli Takımı’nın dağıtılmasını, yerine milli marşı söylebilecek vatansever gençlerin seçilmesini istedi, futbolcuların bir daha marşı okumamalarına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Rejim destekçisi Kayhan İran’daki protestocuları maçta İngiltere’yi tutmakla suçladı.

Dün Katar’daki Dünya Kupası’nda oynanan İran-İngiltere maçı öncesinde İran Milli Takımı, İran’daki göstericilere destek amacıyla milli marşı okumadı. Rejim destekçileri ise bu tutuma tepki gösterdi. Muhafazakar bir milletvekili, İran Milli Takım oyuncularının görevden alınmasını ve yerlerine milli marşı okuyacak vatansever isimlerin getirilmesini savundu, Tahran Şehir Konseyi Başkanı ise takımın bir daha milli marşı okumamalarına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Ayetullah Hameney’e yakın bir gazete olan Kayhan ise göstericilerin maçta İngiltere’yi tuttuklarını söyledi. Rejim güçleri, sosyal medya hesabından İngiltere’nin İran’ı 6-2 yenmesini kutlayan bir restoranı mühürledi, sosyal medya hesabını kapadı.

- Advertisment -