Ana SayfaHaberlerTaksim bir sembol mekanını daha kaybediyor: Gezi İstanbul kapanıyor

Taksim bir sembol mekanını daha kaybediyor: Gezi İstanbul kapanıyor

İstanbul Taksim’deki semtin sembol mekanlarından biri olan Gezi İstanbul Pastanesi kapanma kararı aldı.

1987 yılında hizmet vermeye başlayan pastane, zaman içerisinde İstanbul’un kültür-sanat ve siyaset camiasından pek çok kişiyi misafir eden, turistlerin uğrak yeri olan bir mekana dönüşmüştü.

Doğal ve el yapımı ürünleri ile meşhur olan pastane, 2014 yılındaki restorasyonunun ardından yeni haliyle 2015 yılı itibariyle hizmet vermeye yeniden başlamıştı.

“Kalitesizleştirmek yerine maalesef kapamak zorunda kaldım”

Gezi İstanbul’u 2002 yılında devralan ve o günden beri mekanın sahibi olan Hakan Kıran kapanma kararıyla ilgili Gerçek Gündem’den Sema Kızılarslan’a şunları söyledi:

“Yıllardır her türlü engellemeye karşı mücadele etmeye çalışıyorduk. Kimse destek olmadı. Ekonomik kısım ile ilgili zaten bir şey demiyorum. Biz İstanbul’un çağdaş bir terasıydık. Terasımızı yok ettiler. Gezi olaylarından sonra her yer kapandı. Ben kendi kaynaklarımla ideolojimi, hayatımı, kalitemi idame ettirdim. Tek kişiyi işten çıkarmadık. Bahçe alanımızın olduğu yere heykel adı altında bir şey yapıldı.”

“Dış mekanımız da kalmadı. Dış mekan olmayınca zaten belliydi yani o işin yürüyemeyeceği. Kırk kişi çalışıyordu. Dört tane mutfağımız vardı. Her şeyi kendimiz üretiyorduk. Ya küçülmeye giderek kalitesini değiştirecektim. Ben hayatımda hiç önce ticaret, para düşünmedim. Önce insanın kendi kalitesi. Kalitesizleştirmek yerine maalesef kapamak zorunda kaldım. İnşallah gençler yenisi tekrar yaparlar diyeyim.’’

- Advertisment -