Ana SayfaHaberlerTanju Özcan’ın astırdığı ilanlar kaldırıldı, Özcan hakkında soruşturma başlatıldı, 40 bin TL...

Tanju Özcan’ın astırdığı ilanlar kaldırıldı, Özcan hakkında soruşturma başlatıldı, 40 bin TL para cezası verildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın şehirdeki billboardlara verdiği Türkçe ve Arapça ilanlar Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla ‘nefret ve ayrımcılık’ içerdiği gerekçesiyle kaldırıldı. Özcan hakkında aynı suçlama ile soruşturma başlatıldı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ise Özcan’a 40 bin TL adli para cezası verildiğini duyurdu. Özcan, “Alın beni bu suçtan içeri atın” dedi.

Bolu’da şehir merkezindeki billboardlara sığınmacıları hedef alan Türkçe ve Arapça yazılı ilanlar astıran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ‘nefret ve ayrımcılık’ suçlamasıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İlanlar kaldırıldı

Savcılığın kararı ile ayrıca asılan afişler de ayrımcılık ve nefret suçu barındırdığı için sökülerek kaldırıldı.

TİHEK 40 bin TL para cezası kesti

Öte yandan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ise, Bolu Belediyesi’nin su ve nikah ücretlerinde yabancılara farklı fiyat uygulaması kararı ayrımcılık yasağına aykırı karar almasından dolayı belediyeye 40 bin lira ceza kesti.

Özcan: “Alın beni bu suçtan içeri atın”

Tanju Özcan, bu gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türk milletinin menfaatini korumak, korumaya çalışmak, gençlerimizin sorunlarını dile getirmek nefret suçu oluşturuyorsa, Türk milletini çok sevmek nefret suçu oluşturuyorsa, ben bu nefret suçunu, ayrımcılık suçunu işlemeye devam edeceğim. Bir hukukçu olarak söylüyorum. Alın beni bu suçtan hapse atın.”

- Advertisment -