Ana SayfaHaberlerDünyaTayland sandık başında: Askeri vesayet karşıtı gençler parti kurdu, iktidara geliyor

Tayland sandık başında: Askeri vesayet karşıtı gençler parti kurdu, iktidara geliyor

Tayland yarın sandık başında. Tayland seçimlerinde anketlere göre birinci olma ihtimali en yüksek parti 4 sene önce askeri vesayet karşıtı gençlerin kurduğu merkez, liberal parti Geleceğe İleri Partisi olarak görülüyor. Harvard ve MİT mezunu Pita Limjaroenrat’ın 43 yaşında Tayland’ın yeni başbakanı olması bekleniyor. Tayland’da ordu, kraliyet ailesinin desteğiyle 2006 ve 2014 yıllarında askeri darbe yaparak sivil yönetimi hükümetten indirmişti.

Tayland yarın genel seçimlere gidiyor. Tayland’daki seçimlerin anketlere göre favorisi, askeri vesayete karşı gençlerin kurduğu Geleceğe İleri Partisi olarak görülüyor. Geleceğe İleri Partisi’nin Harvard ve MİT mezunu 43 yaşındaki genel başkanı PitaLimjaroenrat, seçimleri kazanması durumunda ülkenin yeni başbakanı olacak. Limjaroenrat’ın en yakın rakibi ise Pheu Thai partisinin genel başkanı Paetongtarn Shinawatra. Shinawatra da Tayland’da kral ile birlikte hareket eden ve seçilmiş hükümetlere darbe düzenleyen cunta yönetimine karşı mücadele veren bir siyasetçi olarak biliniyor. Shinawatra’nın babası milyarder Thaksin Shinawatra 2001’de seçimleri kazanarak başbakan seçilmiş, 2006 yılında kraliyet ailesi ile uyumlu çalışmadığı gerekçesiyle ordu tarafından görevden alınıp sürgüne gönderilmişti.

Tayland’da ordu, kraliyet ailesinin desteğiyle 2006 ve 2014 yıllarında askeri darbe yaparak sivil yönetimi hükümetten indirmişti.

Shinawatra, iki hafta önce doğum yaparak Tayland siyaseti için bir ilke imza atmıştı.

- Advertisment -