Ana SayfaHaberlerDünyaTayvan Cumhurbaşkanı bir aylık maaşını Türkiye'ye bağışladı

Tayvan Cumhurbaşkanı bir aylık maaşını Türkiye’ye bağışladı

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde ağır yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Türkiye’ye uluslararası yardımlar da devam ediyor. Bu kapsamda Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Başkan Yardımcısı William Lai, birer aylık maaşlarını Türkiye’ye deprem yardımı olarak bağışlayacaklarını duyurdu.

Tayvan Dışişleri Bakanlığı, daha önce Türkiye’ye yapılacak olan bağışı 200 bin dolardan 2 milyon dolara çıkardıklarını duyurmuştu.

Dün Tayvanlı 44 kişilik arama kurtarma ekibi Adıyaman’a ulaşmıştı. Tayvanlı ekibin sorumlusu Huang Po Chun, 1999’da ülkelerinde yaşanan depremde arama kurtarma çalışmalarına destek veren Türkiye’ye teşekkür için yardıma koştuklarını söylemişti.

6 Şubat’ta, Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Kilis, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Adana’da büyük çapta yıkıma neden olurken bölgedeki diğer tüm illerde de yoğun şekilde hissedildi. 700’ü aşkın artçı sarsıntılar ise halen devam ediyor.

- Advertisment -