Ana SayfaHaberlerDünyaTayvan temsilcisi, Kraliçe II. Elizabeth’in anı defterini imzalamak için özel olarak davet...

Tayvan temsilcisi, Kraliçe II. Elizabeth’in anı defterini imzalamak için özel olarak davet edildi; Çin temsilcilerinin defterin bulunduğu binaya girmesi ise geçen yıldan beri yasak

İngiliz hükümeti, Tayvan’ın İngiltere temsilcisi Kelly Wu-Chiao Hsieh’i Kraliçe II. Elizabeth’in anı defterini imzalaması için özel olarak davet etti. Çinli yetkililer ise anı defteri ve cenaze Parlamento yerleşkesinde olduğu için anı defterini imzalayamayacak; Avam ve Lordlar kamarası geçen yıl ortak bir kararla, Uygur soykırımını gerekçe göstererek Çinli yetkililerin Parlamento yerleşkesine girişini yasaklamıştı.

İngiliz hükümeti, Tayvan’ı Kraliçe II. Elizabeth’in anı defterini imzalamak için özel olarak İngiltere’ye davet etti. Tayvan Dışişleri Bakanlığı ise, anı defterini imzalamak için Tayvan’ın İngiltere özel temsilcisi Kelly Wu-Chiao Hsieh’in görevlendirildiğini açıkladı. Kelly Wu-Chiao Hsieh, Parlamento yerleşkesinde bulunan Westminster Hall’a gidecek, Kraliçe II. Elizabeth’in tabutunu ziyaret edip anı defterini imzalayacak. Tayvanlı yetkililerin diğer dünya liderleri gibi Westminster Katedrali’ndeki cenaze törenine katılıp katılmayacağı ise henüz kesin değil.

Çinli yetkililer ise anı defterini imzalayamayacak veya cenazeden önce Kraliçe’nin tabutunu ziyaret edemeyecek; çünkü geçen sene Avam ve Lordlar Kamarası, Uygur Soykırımı gerekçesiyle Çinli yetkililerin Parlamento binasına girişlerini yasaklamıştı. Kraliçe’nin tabutu ve anı defteri de cenaze törenine kadar Parlamento yerleşkesi içerisinde bulunan Westminster Hall’da sergilenecek. Parlamento yetkilileri, bu yasağın cenaze etkinlikleri boyunca da devam edeceğini açıkladı.

- Advertisment -