Ana SayfaHaberler“Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapılsa ne olur, yapılmasa ne olur?"

“Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapılsa ne olur, yapılmasa ne olur?”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için Meclis'te siyasi partileri ziyaretine CHP ile başladı. Kurtulmuş: "Benim için yapıcı ve verimli bir görüşme oldu. Hep birlikte bir yol bulacağız", Özel: "Burası parlamento, burası konuşulan yer. Siyasiler el sıkışmazsa siyaset düşmanları el ovuşturmaya başlar. O yüzden el sıkışılacak, müzakere edilecek."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için siyasi parti ziyaretlerine bugün başladı.

Kurtulmuş, ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Meclis’te ziyaret etti.

Kurtulmuş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Anayasa’nın içeriği ile ilgili bir kelime konuşmadık, usul konuştuk. Partilerin anayasaları olmaz, anayasa teklifleri olur, milletin anayasası olur. Benim için de yapıcı ve verimli bir görüşme oldu. Hep birlikte bir yol bulacağız. Mayıs ayının sonuna kadar grubu bulunan siyasi partilerden fikirlerini alacağız. Önümüzdeki sene Meclis açıldığında müzakere başlar ve sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Kararı Meclis verecektir, milletvekillerimizin oylarıyla yapılacak. Bu süreçte yapıcı diyaloğumuzu bütün siyasi partilerimizle sürdüreceğiz.”

CHP lideri Özel buna karşılık, [31 Mart seçimlerinden birinci sırada çıkan parti olarak] “Sorumluluğumuzun farkındayız, parti içinde konuyu değerlendireceğiz” dedi.

Özel şunları söyledi:

“Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapılsa ne olur, yapılmasa ne olur? Bu hassasiyetimizi Sayın Başkana ilettik. Ama burası parlamento, burası konuşulan yer. Siyasiler el sıkışmazsa siyaset düşmanları el ovuşturmaya başlar. O yüzden el sıkışılacak, müzakere edilecek.”

- Advertisment -