Ana SayfaHaberlerTBMM Başkanı’ndan özür yerine FETÖ’cülük suçlaması

TBMM Başkanı’ndan özür yerine FETÖ’cülük suçlaması

Hukuk profesörü olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan, yaptığı RT yüzünden milletvekilliği düşürülen ve Pazar sabahı Meclis’ten daha sonra 6 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıkan bir video gerekçesiyle gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na suçlama: "Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini, FETÖ'cü bir yöntem olarak görüyorum."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TRT Haber kanalındaki özel yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şentop’un açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde oldu:

“TBMM’de bin 300’e yakın dokunulmazlık dosyası var. Bu çok yüksek bir sayı. TBMM’de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil.

“Ömer Faruk Gergerlioğlu durumunda, Enis Berberoğlu konusu emsal gösteriliyor. Doğru bir kıyas değil. TBMM İçtüzüğünün 170. maddesi, Meclis binalarında ve bahçesinde bir suç işlendiği takdirde, savcılığın doğrudan soruşturma yapacağı bir suçsa, savcılığın talimatı yerine getirilir diyor. Savcılıktan gelen talimatı, orada görevli arkadaşlarımız yerine getirmiştir.

“Siyasi partilerle ilgili kapatma davası açılması çok hoş bir durum değil. Ancak kapatma davaları ile ilgili hususlar anayasamızda gerekse mevzuatta düzenlenmiş hususlardır. Siyasi partilerin de uyması gereken esaslar var. Onlarla ilgili ihlalleri ile ilgili hususlar ortaya çıktığında başlatılan bir süreç. Bunlar tamamen hukuki bir durum.

Şentop, Gergerlioğlu’nun sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındığı iddiası ile ilgili ise, “Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini FETÖ’cü bir yöntem olarak görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

- Advertisment -