Ana SayfaHaberlerTBMM, bu kez Akbelen için olağanüstü toplandı: Saadet’ten oturma düzenine itiraz

TBMM, bu kez Akbelen için olağanüstü toplandı: Saadet’ten oturma düzenine itiraz

TBMM, Akbelen gündemiyle CHP’nin çağrısı üzerine olağanüstü toplandı. Toplantıda söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, iki ay önce Meclis’te grup kurmalarına rağmen Genel Kurul’daki oturma düzeninin değişmemesine itiraz etti: “Bir kısım siyasi partilerimizin temsilcileri ‘biz düzenimizi bozamayız’ dediler. Bu zaten düzensiz bir düzen, biz bu düzeni bozmak zorundayız. Hak, adalet bu düzene itiraz etmemizi gerektiriyor.”

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC İçtaş’ın iştiraki YK Enerji’nin kömür madeni sahasını genişletmek için başlattığı ağaç kesimine karşı protestolar devam ederken TBMM Genel Kurulu; CHP’li, SP’li ve DP’li vekillerin çağrısıyla olağanüstü toplandı.

Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan Genel Kurul’da toplantı yeter sayısına ulaşıldı.

Genel Kurul’da genel görüşme önergesinin okunmasının ardından söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Meclis’te oturma düzeninin 6 partiye göre ayarlanmasının ardından görüşmelere geçilmesini talep etti.

Kaya şunları söyledi:

“İki hafta önce sayın Meclis Başkanımız ile bir görüşme gerçekleştirdik ve kendisinden istirham ettik. Dedik ki ‘Saadet Partisi olarak bizim yaklaşık 2 aydır grubumuz var. Ama siz hala Meclis çalışma düzenini bir partiyi yok sayarak yürütüyorsunuz. Dolayısıyla bu oturma düzenini lütfen çözün, diğer partilerle de bu konuyu müzakereye açın.’ Olağanüstü bir oturum oldu, Meclis Başkanımız ‘bize müsaade edin’ dedi, biz de bu iyi niyetli yaklaşıma karşı konuyu problem etmedik. Bugün saat 12’deki Danışma Kurulu toplantısında yine bu konuyu gündeme getirdik. Bir kısım siyasi partilerimizin temsilcileri ‘biz düzenimizi bozamayız’ dediler. Bu zaten düzensiz bir düzen, biz bu düzeni bozmak zorundayız. Hak, adalet bu düzene itiraz etmemizi gerektiriyor. Öyle ‘biz buranın sahibiyiz’ havalarından vazgeçeceksiniz. Çünkü bu Meclis’te kendi hak ve hukukunu savunamayan milletvekilleri, asla ve asla bu milletin hukukunu savunamaz.”

Meclis Başkanvekili Celal Adan da toplantının olağanüstü bir toplantı olduğunu hatırlatarak, genel görüşme önergesinin görüşülmeden başka bir konunun görüşülemeyeceğini anımsattı. Adan, konunun Meclis Başkanının da bilgisi dahilinde olduğunu, çözüm için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

- Advertisment -