Ana SayfaHaberlerSalgında içki yasağı gerekçesi: Sosyal mesafeyi azaltan bir etkiye sahip!

Salgında içki yasağı gerekçesi: Sosyal mesafeyi azaltan bir etkiye sahip!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘tam kapanma’ süresince alkol satışı yapan iş yerlerinin kapalı olacağını doğruladı. Soylu, "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil” dedi. Bakan, geçtiğimiz Aralık ayındaki kısmi yasağı "Sosyal mesafe deyip duruyoruz. İçki sosyal mesafeyi azaltan bir etkiye sahip. Tabii ki kısıtlama getirmekte haklıyız" sözleriyle savunmuştu.

Daha önce hafta sonları içki satış yasağını “içki sosyal mesafeyi azaltan bir etkiye sahip, tabii ki, kısıtlama getirmekte haklıyız’ diyerek açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta düzenlenen video konferans toplantısında, 81 ilin vali, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü ve sahil güvenlik komutanıyla bir araya geldi. Toplantıda, 29 Nisan saat 19.00’da başlayıp, 17 Mayıs 05.00’a kadar sürecek tam kapanma tedbirleri değerlendirildi. Tam kapanma sürecinde alkol satışı yasağına değinen Soylu,  “İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil” dedi.

‘Bizim sermayemiz alkol’

Karara tepki gösteren Tekel Bayileri Platformu Başkanı (TBP) Özgür Aybaş: “İçişleri Bakanlığı genelgesinde olmamasına rağmen mülki amirliklere talimat verildi. Bu durumda dükkanları kapatsak daha iyi. Çünkü bizim tek sermayemiz alkol. Bizden kimse zeytinyağ, tereyağ, bal almıyor.”

Şu an sokağa çıkma yasağı olduğu için kararı protesto edemeyeceklerini belirten Aybaş, “Sosyal medyadan konuyu gündeme getirip baskı yapacağız” dedi.

‘Tam kapanma’ sürecinde alınacak önlemler içki satışlarının akıbetini de bir anda gündeme taşımıştı.

Twitter’da Türkiye gündeminde birinci sırada

Tam kapanma sürecinde alınan alkol satışı yasağına tepkiler büyürken, ‘iktidarın yaşam tarzına müdahalesi’ olarak yorumlandı. Twitter’da açılan alkolümedokunma tagı kısa sürede ülke gündeminde birinci sıraya yükseldi.

https://twitter.com/veliagbaba/status/1387041560953450506
- Advertisment -