Ana SayfaHaberlerDünyaTecavüzcüyle paralı röportaj yapan Rus gazeteciye büyük tepki

Tecavüzcüyle paralı röportaj yapan Rus gazeteciye büyük tepki

Rusya’da bugünlerde büyük bir ‘gazeteciliğin sınırları’ tartışması var: Gazeteci, tecavüzcüyle röportaj yapabilir mi? Kamuoyunda "Skopin sapığı" olarak bilinen tecavüz mahkûmu Viktor Mohov ile Youtube kanalında bir söyleşi gerçekleştiren gazeteci Kseniya Sobçak’ın gazeteciliği tartışılıyor.

Kamuyounda “Skopin sapığı” olarak bilinen tecavüz mahkûmu Viktor Mohov ile Youtube kanalında bir söyleşi gerçekleştiren gazeteci Kseniya Sobçak Rus kamuoyundan büyük tepki çekti.

Mohov 2000 yılında kaçırdığı 14 ve 17 yaşında iki kız çocuğuna üç yıl boyunca fiziksel ve cinsel şiddet uygulamıştı.

2004 yılında yakalanan ve 16 yıl hapse mahkûm edilen Mohov mart ayında serbest kalır kalmaz soluğu Kseniya Sobçak’ın Youtube programında aldı. İki gün içerisinde 3 milyon izlenme sayısına ulaşan program büyük tepkilere neden oldu. Bu röportaj için “maddi ödeme” yapıldığı haberleri medyaya yansıdı.

Çok sayıda insan YouTube’a şikâyette bulunarak videonun kaldırılmasını istedi ve diğer insanlara videoyu izlememe çağrısında bulundu. Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Sobçak ise yaptığının gazetecilik çerçevesinde olduğunu savunarak çizgiyi aşmadığını iddia etti. Konu kamuoyunda hararetli tartışmaları da beraberinde getirdi. Eleştirenler, tecavüzden hüküm giymiş bir kişiyi, üstelik programa çıkması için para ödeyerek “medya kahramanı” yapmanın savunulamayacağı görüşünde.

Kaynak: Turkrus.com

- Advertisment -