Ana SayfaHaberler“Tek parti döneminin tek tipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur”

“Tek parti döneminin tek tipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Öğrenci Andı tartışmalarına Twitter’dan katıldı. Davutoğlu, "İstiklal Marşı varken tek parti döneminin tektipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur" dedi. DEVA Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da “Andımız tek tip makbul vatandaş tasavvuruna sahip otoriter toplum düzeni kalıntısıdır” dedi.

Danıştay’ın verdiği Öğrenci Andı kararı günlerdir tartışmalara konu olurken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tartışmalara dahil oldu.

Davutoğlu, yaptığı paylaşımda “Milletimizin ortak vicdanı ve sözü olarak İstiklal Marşı varken tek parti döneminin tektipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun, bu paylaşımını sayfasına sabitlediği görüldü.

Daha önce de DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile okullarda ant okunmasına karşı olduğunu ifade etmişti.

Yeneroğlu, “Demokratik bir devlet vatandaşına kimlik dayatamaz. Dolayısıyla demokratik bir toplumda Andımız olmaz. Andımız tek tip makbul vatandaş tasavvuruna sahip otoriter toplum düzeni kalıntısıdır.  Özgürlükçü, eşitlikçi ve çoğulcu toplum düzeninde devletin makbul vatandaşı olamaz” ifadelerini kullanmıştı.

- Advertisment -