Ana SayfaHaberlerTelefonunun son iki hanesinin 12 olması delil gösterildi, Beyza Buldağ tutuklandı

Telefonunun son iki hanesinin 12 olması delil gösterildi, Beyza Buldağ tutuklandı

Boğaziçi protestolarıyla ilgili gözaltına alınan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ tutuklandı. İzmir’deki evinden İstanbul’a getirilen Buldağ’a savcılık sorgusunda, Boğaziçi Dayanışması “boundayanisma” Twitter hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle “Halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik” suçlamaları yöneltildi. Savcılığın sulh ceza hakimliğine sevk ettiği Buldağ sorgusunun ardından tutuklandı.

2 Ocak’ta, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolarla ilgili gözaltına alınan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ tutuklandı.

İzmir’deki evinden İstanbul’a getirilen Buldağ’a savcılık sorgusunda, Boğaziçi Dayanışması hesabının (@boundayanisma) Twitter hesabından yapılan paylaşımlar sebebiyle “Halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik” suçlamaları yöneltildi.

Beyza Buldağ’ın avukatı Özgür Urfa, Buldağ’ın Twitter’daki ‘Boğaziçi Dayanışması’ hesabının yöneticisi olmakla suçlandığını ve bu hesaptan yapılan paylaşımlar nedeniyle de suç isnat edildiğini bildirdi.

Urfa, Buldağ’ın savcılıktaki suçlamasına konu delilin telefon numarasının son iki hanesinin “12 ile bitmesi” olduğunu ifade etti.

Savcılığın sulh ceza hakimliğine sevk ettiği Buldağ sorgusunun ardından tutuklandı. Böylece, Boğaziçi eylemleri kapsamında tutuklanan kişi sayısı 9’a yükseldi. 

- Advertisment -