Ana SayfaHaberlerDünyaTelif hırsızlığıyla suçlanan İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, Manhattan jürisine mahkeme salonunda konser...

Telif hırsızlığıyla suçlanan İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, Manhattan jürisine mahkeme salonunda konser verdi

Ünlü İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, yeni çıkan hit şarkısı “Thinking Out Loud”un çalıntı olduğu iddiasıyla Manhattan mahkemelerinde açılan telif hırsızlığı davasında kendisini savundu. Sheeran, şarkının çalıntı olmadığını ispatlamak için mahkeme jürisine şarkı söyledi, gitardan şarkının akorunu çaldı.

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran, Martin Gaye’in 1973 yılında piyasaya çıkardığı “Let’s Get It On” şarkısını çalmakla suçlandığı davanın duruşmasında tanık kürsüsünde gitar çaldı. 

Perşembe günü New York’taki mahkemede “Thinking Out Loud” şarkısının Marvin Gaye’den çalıntı olmadığını savunan Sheeran, kendi savunmasında ilk tanık olarak kürsüye çıktı.

Sheeran, parçayı yeni bir ilişkiye başladıktan ve dedesi öldükten kısa süre sonra yazdığını belirtti.

“Şarkılarımda hayatım ve ailemdeki birçok şeyden ilham alıyorum” diyen Sheeran, “Thinking Out Loud” için de büyükannesi ile büyükbabası arasındaki aşktan ilham aldığını söyledi. 

Şarkıyı arkadaşı Amy Wadge’in evine geldiğinde çaldığı akor diziminin temeline oturttuklarını belirten Sheeran, daha sonra tanık kürsüsünde bestesinin akorlarını çaldı ve şarkısının ilk cümlesini okudu.

Martin Gaye’in şarkıyı birlikte yazdığı Ed Toownsend’in varisleri, Sheeran’ı şarkıyı çalmakla suçluyor ve gelirini bölüşmeyi talep ediyor.

- Advertisment -