Ana SayfaHaberlerEkonomiTemel ürünlerde fiyatlar sabitleniyor mu?

Temel ürünlerde fiyatlar sabitleniyor mu?

CNN Türk'ün haberine göre, enflasyonla mücadele kapsamında AK Parti'nin ekonomi kurmayları yeni bir adım atmak için çalışmalara başladı. Un, yağ, şeker, bakliyat, bebek bezi, temizlik maddeleri gibi ürünlerde yıl sonuna kadar fiyatların sabitlenmesi gündemde.

AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının, hayat pahalılığına karşı bazı temel ürünlerde fiyat sabitlemesi uygulaması üzerinde çalıştığı öne sürüldü.

CNN Türk’ten Arda Erdoğan’ın haberine göre sistem, temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitlenmesi esasına dayanıyor. Enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların sıklıkla tükettiği 20 kalem ürün seçilecek ve fiyatları sabitlenecek.

Bu ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor. Üreticilerin zarar etmemesi için devlet sübvansiyon uygulayacak ve aradaki farkı karşılayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılmasına karar verildiğinde aradaki 6 liralık fark üreticiye devlet tarafından ödenecek.

Fiyat sabitlemesine ilişkin fikir olgunlaştıktan sonra zincir marketlerle de görüşmeler yapılıp sistemin uygulanması yönünde kararlar alınacak.

Macaristan’da da hükümet seçimden üç ay önce altı temel gıda maddesinde fiyatları sabitlemişti.

- Advertisment -