Ana SayfaHaberlerTerör saldırısının ardından Soylu’yu övüp, Yerlikaya’yı hedef alan eski İBDA’cı yazar gözaltında

Terör saldırısının ardından Soylu’yu övüp, Yerlikaya’yı hedef alan eski İBDA’cı yazar gözaltında

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne terör saldırısının ardından Yerlikaya’yı hedef alan yazar Fazıl Duygun gözaltına alındı. Pelikan Bildirisi’ni kaleme alanlara yakınlığıyla bilinen Duygun, saldırının ardından “İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır. Bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir” tweetini atmıştı. Mirzabeyoğlu’na yakınlığıyla bilinen Duygun daha önceden, İBDA camiasının AK Parti muhalifi kanadı olarak bilinen Adımlar Dergisi’nde Erdoğan aleyhinde sert yazılar yazmıştı. Saldırının ardından Soylu’yu övüp, Yerlikaya’yı hedef alan hesaplardan “Ebabil Harekatı” adminleri tarafından kapatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef alan paylaşımlar yapan yazar Fazıl Duygun gözaltına alındı.

Saldırının ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destekçisi olarak bilinen “Ebabil Harekatı”, “Türk Savunma Teşkilatı” gibi çok takipçili hesaplardan Yerlikaya’yı hedef alan paylaşımlar yapılmıştı. Ebabil Harekatı isimli hesap daha sonra adminleri tarafından yapılan açıklamayla kapatılmıştı.

Duygun da saldırının ardından sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

“İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır.

Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir.”

İBDA çevresinden, arşivde Erdoğan aleyhinde sert yazıları var

Duygun, 2018’de vefat eden İslamcı yazar-düşünür Salih Mirzabeyoğlu’na ve öncülüğündeki İBDA çevresine yakınlığıyla biliniyor.

Daha önceleri İBDA’nın AK Parti muhalifi kanadı olarak bilinen Adımlar Dergisi’nde yazıları yayımlanan Duygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sert yazılar yazmıştı.

Duygun’un “Filistin değil İsrail sorunu”, “Sen yıkmazsan yıkılmaz” gibi yayımlanmış kitapları var.

Aynı zamanda 2016’da Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan istifasına yol açan Pelikan Bildirisi’ni kaleme alan ve “Pelikan Grubu” diye anılan çevreye de yakınlığıyla biliniyor.

- Advertisment -