Ana SayfaHaberlerTeşkilatta bir ‘tuzun kokması’ hikâyesi: Polisler, iki meslektaşlarının gözaltına alıp mafyaya teslim...

Teşkilatta bir ‘tuzun kokması’ hikâyesi: Polisler, iki meslektaşlarının gözaltına alıp mafyaya teslim ettiği kişinin cesedini boş arazide arıyor

1 Şubat’ta Murat Kartal adlı kişinin cesedinin İstanbul Büyükçekmece’deki bir araziye gömüldüğü iddiaları üzerine başlatılan kazı çalışmasında bir erkek cesedi bulundu. Bugün (4 Şubat) soruşturma kapsamında yedi kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan ikisi, Murat Kartal’ı evinden emniyete götürme gerekçesiyle gözaltına alan fakat emniyet yerine uyuşturucu kaçakçılığıyla tanınan Baybaşin ailesi üyelerine teslim eden polisler.

1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gecenin sabahında internet siteleri merak uyandırıcı bir haber yayımladı. “İstanbul Büyükçekmece’de gece yarısı esrarengiz kazı! Ekipler nöbet tutuyor” ve benzeri başlıklarla sunulan bu haberlerin birinde şöyle deniyordu:

“Dün akşam saatlerinde başlayan ve helikopterlerin destek verdiği incelemeler, gece boyunca devam etti. Arazide nöbet tutan polis ekipleri devriye gezmeyi sürdürürken sabaha karşı tekrar arama yaptı.

“Konuyla ilgili resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmazken, kazı yapılan arazide polisin nöbeti sürüyor.”

Gizem bugün (4 Şubat) çözüldü, altından dehşet verici bir polis-mafya iş birliği haberi çıktı: Polis, aldığı bir ihbarı değerlendiriyor, öldürülüp buraya gömüldüğü iddia edilen Murat Kartal isimli kişinin cesedini boş arazide arıyordu.

Arazide bugün bir erkeğe ait olduğu belirlenen bir ceset bulundu. Cesedin Murat Kartal’a ait olup olmadığının tespiti için inceleme yapılacak.

Bugün olayla ilgili yedi kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan ikisi, Murat Kartal’ı evinden emniyete götürme gerekçesiyle gözaltına alan fakat emniyet yerine uyuşturucu kaçakçılığıyla tanınan Baybaşin ailesi üyelerine teslim eden polislerdi.

Emniyet’ten alınan bilgilere göre olay şöyle gelişti:

Murat Kartal 2015’te çıkan bir kavgada Baybaşin ailesinden Edip Fırat’ı öldürdü, ceza aldı, geçtiğimiz yıl da cezaevinden tahliye edildi. (‘Fırat’, sonradan edinilmiş soyadıydı, Edip Fırat’ın gerçek adı Edip Baybaşin’di.)

Soruşturma kapsamında Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği’nde görevli polis Erdem Öntürk ve polis Fatih Erkut’un, 20 Ocak Perşembe günü Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde polis kimliklerini kullanarak Murat Kartal’ı gözaltına aldıkları belirlendi.

Şüpheli 2 polisin Murat Kartal’ı emniyete götürmedikleri, bunun yerine Şişli, Çağlayan’da özel bir hastanenin önünde buluştukları -uyuşturucu baronu Zindaşti’nin davasında da ismi geçen- Yavuz Yavuztürk’e para karşılığı teslim ettikleri ortaya çıktı. (Yavuztürk soyadı da sonradan edinilmiş bir soyadıydı, Yavuz Yavuztürk’ün gerçek adı Yavuz Baybaşin’di.)

Soruşturma sonucunda polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkut’un yanı sıra Yavuz Yavuztürk, Mehmet Emin Baybaşin, Habip Baybaşin, Faysal Gezen ve Hasan Alagündüz gözaltına alınarak tutuklandı.

- Advertisment -