Ana SayfaHaberlerTexas Valisi’nden “aşı zorunluluğu yasağı”

Texas Valisi’nden “aşı zorunluluğu yasağı”

Texas valisi, imzaladığı kararnameyle eyalet içindeki tüm aşı zorunluluklarını kaldırdı. İş yerleri çalışanlarından aşı olmaları istemeyecek, etkinlik-konser gibi yerlere gidenlere aşı kartı sorulmayacak.

“Texas’taki hiçbir kuruluş vicdani, dini inanç veya tıbbi nedenlerle bu aşıya karşı çıkan birini Covid-19 aşısı olmaya zorlayamaz…”

Texas Valisi Greg Abbott Pazartesi günü özel işletmeler de dahil olmak üzere herhangi bir kuruluşun çalışanlarına Covid-19 aşısı zorunluluğu getirmesini yasaklayan bir emir yayımladı ve diğer eyalet senatörlerini benzer bir yasağı yürürlüğe koymaya davet etti.

Abbott’ın bu kararı, tam da Biden yönetiminin 100’den fazla çalışanı olan işletmelere aşı veya haftada bir koronavirüs testi zorunluluğu getiren genelgeyi yayımlamaya hazırlanırken geldi.

Texas merkezli American Airlines ve Southwest Airlines dahil olmak üzere birçok büyük şirket, Biden’ın yayımlayacağı federal genelgeye uyacağını açıklamıştı.

Vali kararnamede “aşıların, aşı olmaya uygun olanlar için şiddetle teşvik edildiğini, ancak Texaslılar için her zaman gönüllü olması gerektiğini” kaydetti.

2022 ön seçimlerindeki rakipleri karşı çıktı


Eski Texas Senatörü Don Huffines.

Abbott’ın yeni düzenlemesinin büyük çapta siyasi dalgalanmalara yol açması bekleniyor. İki dönemdir vali koltuğunda oturan Cumhuriyetçi Abbott, gelecek yılki seçimin iki adayının baskısı ile karşı karşıya.

Eski eyalet senatörü Don Huffines ve Texas eyalet başkanı Allen West, Abbott’ın Covid-19 politikalarına ve aşı talimatlarına şiddetle karşı çıktı. Huffines şöyle dedi:

“Rüzgârın hangi yönden estiğini biliyor. Muhafazakâr Cumhuriyetçi seçmenlerin aşı politikalarından bezdiğini biliyor ama aynı zamanda onun başarısız bir lider olmasından bıktığını da biliyor.”

- Advertisment -