Ana SayfaHaberlerDünyaThe Times: ABD, Rusya topraklarının vurulmasına yeşil ışık yaktı

The Times: ABD, Rusya topraklarının vurulmasına yeşil ışık yaktı

Pentagon’dan bir kaynak: "ABD artık Ukrayna ordusunu Rusya topraklarındaki saldırılardan caydırmak için uğraşmıyor. Washington artık Moskova ile ilişkilerin daha da kötüleşmesinden o kadar da korkmuyor."

İngiliz The Times gazetesi, ABD’nin, yeni bir dünya savaşının fitilini ateşleyeceği gerekçesiyle Ukrayna’ya yaptığı “Rusya topraklarına saldırmama” telkininden vazgeçmiş olabileceğini yazdı.

Gazetenin haberinde, Rusya Devlet Başkanı Putin’in onayıyla Kyiv  başta olmak üzere ülke çapında kritik enerji altyapı tesislerine çok sayıda füze saldırısı düzenlenmesinin ardından Ukrayna’nın Rusya içindeki hedeflere yönelik uzun menzilli füze saldırılarının ABD tarafından “zımnen” onaylandığı iddia edildi.

The Times’a konuşan Pentagon kaynağı şöyle dedi: “Ukrayna’ya silah sağlarken artık tek bir kısıtlama var; Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası savaş kurallarına uyması, Cenevre Sözleşmelerini ihlal etmemesi. Washington, Kyiv’in bu koşulları yerine getirdiğinden emin.” 

Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Wall Street Journal’a “Ukrayna’nın ABD’ye Rusya’daki hedefleri vurmama sözü verdiğini, ancak Kyiv yarımadayı kendi toprağı olarak gördüğü için kısıtlamanın Kırım için geçerli olmadığını” açıklamıştı.

- Advertisment -